Candaş Tolga Işık Daha çok flama astı diye bir partiye oy veren var mı?
HABERİ PAYLAŞ

Daha çok flama astı diye bir partiye oy veren var mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü konuşmasında “Gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini tamamen terk ediyoruz” dedi. Hay Allah razı olsun! Sonunda biri gördü şunu. Her seçim dönemi 3-5 milyar TL arası para harcanıyor; posteriydi, ses sistemiydi, aracıydı, bayrağıydı, flamasıydı... Ve vatandaşa rahatsızlık vermekten, çevreyi kirletmekten başka hiçbir işe yaramıyor. Daha çok flama astı diye bir partiye oy veren var mı? Duvarda posterini gördü diye bir adaya gidip oy veren var mı Allah aşkına?

Haberin Devamı

ELEKTRİĞİN YÜZDE 63’Ü KAÇAK KULLANILIYOR

İYİ Parti Milletvekili İbrahim Halil Oral’dan öğrendik dün, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. açıklamış: “6 ilde 90 bin elektrik sayacını okuyamıyoruz. Kayıp kaçak oranı yüzde 63 seviyesinde.” Bu sayaçların okunamama sebebi güvenlik ve gösterilen dirençmiş. 90 bin sayaç ne demek? Yüzde 63 kaçak elektrik kullanımı ne demek? İnanılır gibi değil. Kullandığı elektriğin parasını devlete ödeyen dürüst vatandaşa yani o geri kalan yüzde 37’ye salak muamelesi yapmak değil mi bu?

HİÇBİR ALGI GERÇEĞİ ÖRTEMEZ

İletişim artık tamamen algı üzerinden yürüyen bir kavram haline geldi. Herkesin derdi olguyu yani gerçeği öğrenmek değil, algıyı yönetmek. Özellikle manipülasyona çok açık sosyal medya mecrasının yükselişiyle algı operasyonları artık ayyuka çıktı. İşte tam da bu noktada CNN’de Buket Aydın’ın 40 isimli programına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu nefis bir tespit yaptı: “Hiçbir algı oyunu gerçeği örtemez. Gerçek, gerçektir.”

HER ŞEYE YÜZDE 50, ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 20 ZAM YAPMAK!

Milyonlarca kişinin kaderini belirleyecek asgari ücret görüşmeleri başladı. Asgari ücret zammı, enflasyon oranı dikkate alınarak yapılır. Enflasyon yıllık bazda yüzde 24 civarında... Bu oranlarda zam yapılırsa asgari ücret net 1920 lira olacak. Lakin enflasyon rakamlarının hayatın gerçeğiyle bilhassa döviz fiyatlarındaki son durumdan sonra ne kadar örtüştüğü tartışılır. Elektrik, doğalgaz, benzin başta olmak üzere temel tüketim kalemleri son 6 ayda yüzde 50’ye yakın zam gördü. Asgari ücret belirleyen yetkililere bir sorum var: O soru “1920 lirayla 4 kişilik bir aile nasıl geçinir?” değil, soru şu: “4 kişilik bir aile 1920 lirayla nasıl hayatta kalır?”

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder