Candaş Tolga Işık Dava adamı kimdir?
HABERİ PAYLAŞ

Dava adamı kimdir?

Cumhuriyet tarihinin en başarılı ulaştırma, kabinenin en başarılı bakanıydı. “İzmir büyükşehir belediye başkan adayı olacaksın” dediler.

Sırf partisi, lideri istedi diye kazanamayacağını bile bile aday oldu. Kaybetti.

Partide Davutoğlu krizi çıktı. Davutoğlu istifa etti. Geldi, başbakan oldu. Sistem değişti. Başbakanlığı elleriyle kapattı.

Tam bir bağlılıkla partisine, liderine tabi oldu. Devlet protokolünün en tepesindeki TBMM başkanlığına seçildi.

Dediler ki “İstanbul büyükşehir belediye başkanlığına aday olacaksın.” Sırf partisinin ihtiyacı var, lideri istedi diye Meclis başkanlığını bıraktı, aday oldu. Kazandı, kaybetti, mühim değil.

Haberin Devamı

Hani sürekli dillerden düşmeyen “dava adamı” diye bir laf var ya öyle biri varsa o Binali Yıldırım’dır kardeşim. AK Partili dostlar kıymetini bilsin. Bu devirde böyle bir adanmışlık -hele ki siyasette- zor bulunur.

ASGARİ ÜCRETLE AÇ KALMAK!

Asgari ücretin 2 bin liranın üzerine çıkarılması bu hükümetin yaptığı doğru işlerden biriydi. Yazdık. Lakin ithalata bu kadar bağımlı yaşadığımız, dolayısıyla döviz kuruyla birlikte enflasyonun (hayat pahalılığının) geldiği noktada çok net bir tablo var.

TÜRK-İŞ Haziran 2019 araştırması o tabloyu direkt ortaya koyuyor. Dört kişilik ailenin açlık sınırı 2067 lira. Yani asgari ücretin (2020 lira) üzerinde...

Açlık sınırının asgari ücreti geçmesi ekonomiye dair sokağa yansıyan belki de en can acıtıcı verilerden biri. Aynı zamanda Türkiye’nin tüm diğer anlamsız konu başlıklarını bir kenara bırakıp bir an önce ekonomiye eğilmesi gerektiğinin de işaretçisi... Çok daha geç olmadan!

HELAL OLSUN EKREM BEY SANA!

Herkes seçim sürecinde çıkıp İBB binası önünde bildiri okuyan belediye çalışanlarının akıbetini merak ediyordu. Dün Başkan Ekrem İmamoğlu’na bu konuyu sordum, “Benim kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi bir düşüncem yok. Bileğinin hakkıyla orada çalışan, iş hukukuna-ahlakına uygun davranan herkesin başımın üstünde yeri var” dedi.

İntikam naraları atan hırslı kalabalıklara “Hayır” diyerek Ekrem Başkan bir kez daha büyümüştür. Kendine yakışanı yapmıştır. Helal olsun.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder