Candaş Tolga Işık Doğa Koleji nasıl battı?
HABERİ PAYLAŞ

Doğa Koleji nasıl battı?

Bu yılın ocak ayında bir haber çıktı: “Doğa Koleji kampüs sayısını 129’a çıkarıyor. Öğrenci sayısında 90 bine koşuyor!” Bir öğrenciden anaokulu için 40 bin, ilkokul için 42, 5-8’inci sınıf için 46 bin, lise için 53 bin TL alıyor Doğa Koleji.

Basit bir matematikle rakamları çarpınca ortaya çıkan büyük kârı nasıl oldu da batırdılar? Cevabı basit aslında: Eğitimden kazandıkları parayı başka sektörlerde yatırıma çevirip batırarak!

Doğa Koleji'nin batışı erken ödemelerle velilerden topladıkları parayı metal, yapı ve inşaat sektörüne yatırıp orada çıkan finansal krizle yükselen bir hikaye! 1.1 milyar TL topluyorlar velilerden…

Haberin Devamı

Mal varlıkları da TMSF’de olunca (ortağıyla ilgili yasal süreç nedeniyle) işler iyice kötüleşiyor. Öğretmenlere maaş ödeyemez hale geliyorlar.

Şu an 411 okulun franchise (bayilik) verilmeyen 214’ü bu krizden etkilenmiş durumda! 34 bin öğrenci mağdur! Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle konuştum dün, “Bakanlık olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirme noktasında hazırırız.

Gerekirse yarın tüm öğrencileri ister özel okula ister devlet okuluna yerleştirebiliriz. Ama tahmini 1 hafta 10 güne bu sorun çözülecek, satış işlemi tamamlanacak” dediler. Doğa Koleji’nin İTÜ Vakfı’na satışı tamamlanmak üzere… Peki sonra? Yeni bir Doğa Koleji krizi olmasına nasıl engel olunacak?

İşte Milli Eğitim Bakanlığı kulislerinden bomba bir haber: Şu an yasa teklifi hazırlandı, cumhurbaşkanlığına gönderildi. Muhtelen önümüzdeki yıl çıkmış olur. Bundan sonra 1 yıllık öğretmen maaşını teminat göstermeyene okul açtırılmayacak!..

MAGAZİN PROGRAMINDA CELAL ŞENGÖR ELEŞTİRMEK!

Geçenlerde denk geldim sabah bir magazin programında Prof. Dr. Celal Şengör tartışılıyor. Muhtemelen ömrü hayatında bir kitabı tamamen okumamış iki sunucu Şengör’ü eleştiriyor… Abicim Celal Hoca eleştirilir elbette ama yeri, muhatabı bu mudur?

Şengör dediğin adam Rus Bilimler Akademisi üyesi tek Türk, Amerikan Bilimler Akademisi üyesi sayılı Türk bilim insanlarından biri, dünyanın Yerbilimleri alanında tüm zamanlarda yetiştirdiği en değerli 100 isminden biri…

Haberin Devamı

Sabah magazin programı nedir yahu? Bu ülkede bunu da gördük ya, vay arkadaş!

İYİ DE BUNU NEREDE ÇALACAĞIZ?

Dergide oturuyoruz bizim Emrah Akbaş elinde bir müzik CD’siyle geldi. “Abi bunu bir şirket sana göndermiş” dedi. Baktım sevdiğim bir sanatçının albümü… Sonra düşündüm “Yahu ben bunu nerede çalacağım?”

Benim evde CD çalar yok. Arabada var mı bilmiyorum, varsa da hiç kullanmadım. Hep telefondan dinliyorum müzik... Teknolojinin hızına bakar mısınız?

CD dediğiniz en fazla 20 yıl mazisi olan bir şey! Ne ara girdi hayatımıza ne ara miadını doldurdu?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder