Candaş Tolga Işık Dokunmak ya da dokunmamak
HABERİ PAYLAŞ

Dokunmak ya da dokunmamak

Meclis’te bekleyen 452 dokunulmazlık dosyası var. Bu dosyaların 261’i HDP’li vekillerin... Geri kalan 191 dosyayı AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri bölüşüyor.

Ne var peki o geri kalan 191 dosyada? Kalpazanlık, cinsel taciz, ihaleye fesat karıştırma, hakaret, iftira, darp, kasten yaralama, resmi belgede sahtecilik, özel evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma, rüşvet, kaçakçılık yasasına muhalefet, zimmete para geçirme, ihaleye fesat karıştırma, ateşli silahlar kanununa muhalefet, orman alanı işgal etme...

Haberin Devamı

Meclis’in gündemi milletvekili dokunulmazlıklarını kaldırmak... Ama hepsini değil, toplumda infial yaratanları! Bir grup milletvekili toplanıp “Hangimiz infial yarattı hangimiz yaratmadı?” diye karar verecek. Ardından Meclis bu “En Fazla İnfial Yaratanları” oylayacak ve yine milletvekillerinin kaldırdığı el sayısına göre dokunulmazlıklar kalkacak ya da kalkmayacak.

Bir suçun yarattığı etkiyi o suçu işleyenler belirleyemez. Madem böyle bir kriter koydun, “Hangi suç sizde infial yarattı, hangisini tınlamıyorsunuz?” diye milletvekillerine değil, halka soracaksın. Doğru, canlı bomba taziyesine giden siyasetçi görünümlü terörist toplumda infial yarattı. Peki, zimmete para geçiren, resmi belgede sahtecilik yapan, ihaleye fesat karıştıran, cinsel tacizde bulunan milletvekilinin yaptığı neydi? Toplumda huzur ortamı tesis etmek mi?! Tüyü bitmemiş yetimin rızkını çalanın, terör örgütüne kol kanat gerenden daha az “hain” olduğunu kime sordun da karar verdin?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder