Candaş Tolga Işık Dokunulmazlık oyunu
HABERİ PAYLAŞ

Dokunulmazlık oyunu

Türkiye garip bir ülke! Öyle tuhaf işler oluyor ki dün eleştirdiğini bugün savunmak zorunda kalıyorsun. Misal, bu dokunulmazlık meselesi... Yıllardır milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğine inanan yazılar yazıyorum. Fikir ve ifade özgürlüğü dışında kalan tüm suçlar için milletvekillerinin en az vatandaş kadar dokunulabilir olması gerektiğini savunuyorum.

Gel gör ki Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu durum “Kaldırın dokunulmazlıkları” dememe mani oluyor. Meclis milletvekili dokunulmazlıklarını kaldırmak için toplandı. Daha doğrusu bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırmak için toplandı. Kim onlar? HDP’liler... Sakatlık buradan başlıyor. Dokunulmazlıkların kalkmasını adaletin tecelli etmesi adına istiyorsan herkes için kaldıracaksın.

Haberin Devamı

Canlı bomba taziyesine giden milletvekili olur mu? Olmaz. PKK’ya mühimmat taşıyan milletvekili olur mu? Olmaz. Ama hiç kimse kusura bakmasın evrakta sahtecilik yapan, zimmetine para geçiren, orman alanını işgal eden, ihaleye fesat karıştıran, kalpazanlık yapan milletvekili de olmaz. Onlara dokunacaksan bunlara da dokunacaksın. Aksi halde bunun adına adalet filan diyemezsin.

Lafı uzatmayacağım. HDP’lilerin dokunulmazlıklarını kaldırmak bugün için Türkiye’nin yararına bir iş değildir. Bu, terör örgütünün yıllardır bölgede kullandığı “Kürtlerin siyaset yapmasına izin vermiyorlar” yalanına can vermektir. Hiç düşündünüz mü? Milletvekillerinin zorla polis arabasına sokulduğu 1990’lardan kalma o sahneleri tekrar yaşarsak bundan böyle kime nasıl “Gelin sorunlarınızı Meclis’te çözün” diyeceğiz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder