Candaş Tolga Işık Erdoğan ve Merkel'in basın toplantısından ne anladık?
HABERİ PAYLAŞ

Erdoğan ve Merkel'in basın toplantısından ne anladık?

Alman basını günlerdir Erdoğan ve Merkel’in basın toplantısına hazırlanıyordu.

Yayınlardan, yazılardan anladığımız oydu ki basın toplantısında iki ülke arasındaki ihtilaflı konular üzerinden Erdoğan ve Merkel sıkıştırılacaktı.

Beklenen oldu.

Gazeteciliğin tanımı içinde vardır bu. Hele ki Batı’da... Eleştiremezsiniz.

Ancak gördük ki Erdoğan ve Merkel böyle bir ortama Alman gazetecilerden daha hazırdı.

Türkiye ve Almanya arasındaki normalleşme iradesinin en üst düzeyde nasıl bir kararlılıkla ortaya konduğunun resmidir bu.

Haberin Devamı

Hem Erdoğan hem de Merkel karşılıklı olarak büyük bir nezaketle kendi kamuoyları açısından en hassas konularda dahi birbirlerine asla nezaketsizlik etmeden son derece sağduyulu cevaplar verdiler.

Bir ara bir Alman gazetecinin Merkel ve Erdoğan arasındaki “Nazi” tartışmasını gündeme getirip sorduğu soruyu Merkel ustaca bir hamleyle pas geçti.

Erdoğan da aynı şekilde gerginlikten kaçınan bir yaklaşım içindeydi.

Yanlış anlamayın, 3 ay önce Türkiye’deki Alman şirketler Romanya’ya taşınma planları yapıyordu. İki ülke ilişkileri tarihinin en kötü haline ve hatta maalesef kopma noktasına gelmişti. İşte bu yüzden dünkü basın toplantısına yansıyan karşılıklı normalleşme gayreti çok ama çok önemlidir.

KADINA ŞİDDET DEĞİL, KADINA VAHŞET ÜLKESİ OLDUK!

Şengül Vatansever, barışmak için buluştuğu sevgilisi tarafından seyir halindeki otomobilde üzerine benzin dökülüp ateşe verildikten sonra yola atıldı ve kurtarılamayarak hayatını kaybetti! Bitmedi... İstanbul’da dün sabah 33 yaşında bir adam eşini 12’nci kattan atarak öldürdü. Kadına şiddetin Türkiye’de artık kadına vahşete döndüğünün belgesidir bu iki haber. Yakında bu ülkeyi anlatmak için şöyle söylenecek: Türkiye’yi tanımak istiyorsanız, orada kadınların nasıl öldüğüne bakın!

UEFA ALMANYA’YA ÇALIŞIYOR!

UEFA tarafından Almanya’ya verilen futbol organizasyonları:

1959 Şampiyonlar Ligi Finali, 1979 Şampiyonlar Ligi Finali, 1988 Şampiyonlar Ligi Finali, 1988 Avrupa Şampiyonası Finali, 1993 Şampiyonlar Ligi Finali, 1997 Şampiyonlar Ligi Finali, 1998 Avrupa Futbol Şampiyonası, 2001 UEFA Kupası Finali, 2004 Şampiyonlar Ligi Finali, 2010 UEFA Kupası finali, 2012 Şampiyonlar Ligi Finali, 2015 Şampiyonlar Ligi Finali ve en son 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası. Herkes şunu soruyor: Almanya bunları aldığı için mi futbol ülkesi oldu yoksa futbol ülkesi olduğu için mi bu organizasyonları alıyor. Ben ise şunu soruyorum: Böylesine büyük organizasyonların hepsini bırakın, yarısını alan hangi ülke futbol ülkesi olmaz?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder