Candaş Tolga Işık Erkeği gömerek kadını yüceltmek...
HABERİ PAYLAŞ

Erkeği gömerek kadını yüceltmek...

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle yazılan, çizilen, konuşulan, paylaşılanlara bakınca son derece vahim bir nokta dikkat çekiyor.

O da şu: Kadına dair güzel şeyler, anlamlı şeyler söyleyeyim derken erkeği yerin dibine sokma gayreti... Bir cinsiyete adeta pislik muamelesi yaparak diğer cinsiyeti yüceltmeye çalışmak sanırım bir tek Türkiye’de rastlanan bir yaklaşımdır.

Teoride mangalda kül bırakmayan, mikrofon görünce “Kadınlarımız şöyle üstündür, böyle farklıdır” diye atıp tutanların pratikte nasıl çuvalladıklarını biliyoruz.

Haberin Devamı

Dolayısıyla asıl olan bir cinsiyetin diğerinden üstünlüğü değil tam olarak cinsiyet eşitliğini savunmaktır. Her medeni, ileri toplum gibi Türkiye’nin de ilerleme formülü budur: Kadın-erkek eşitliği.

Atatürk’ün 1925’te bu konuyla ilgili son derece mühim bir tespitiyle noktayı koyalım: “İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşur.

Kabil midir bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki bir cismin yarısı toprağa bağlı kaldıkça, öteki yarısı göklere yükselebilsin?”

"ALO! OYUNUZU BİZE VERİR MİSİNİZ?"

Cep telefonumu “0216 232 23 ...” numara aradı. Açtım. “İyi günler Candaş Tolga Bey müsait misiniz?” dedi. “İyi günler, buyurun” dedim. “Sizi Ataşehir Belediye Başkanı’mız Battal İlgezdi’nin selamlarıyla arıyorum...” diyerek girdi lafa ve başladı İlgezdi’nin seçim reklamını yapmaya...

1 dakika sabredebildim ve numarayı engelleyip, kapadım telefonu. Bu nasıl bir saygısızlıktır, nasıl bir çiğliktir arkadaş? Kimden izin aldınız insanları cep telefonundan rahatsız edip seçim çalışması yapmaya?

Ayrıca ne ayıp bir şey! Battal Bey madem Ataşehirlilere kendini anlatmak istiyor bir zahmet yerinden kımıldayıp küçücük ilçede iki kapı çalamıyor mu? Telefonla aratmak nedir?

Bundan böyle karar verdim, her sabah ben de yardımcıma Battal İlgezdi’yi şahsi cebinden aratacağım. “Candaş gazete yazısında şöyle yazdı, böyle yazdı” filan diye her gün kendi reklamımı yapacağım. Olur mu?

İÇİMİZ ŞİŞTİ

Haberin Devamı

Hadise’nin akrabalarından, Beren Saat ve Kenan Doğulu’nun boşanma haberlerinden, hem suçlu hem güçlü ruh haliyle algımıza oynayan ve hiçbir inandırıcılığı bulunmayan Ahmet Kural beyanatlarından, içinde Şeyma ve Instagram geçen tüm haberlerden fena halde sıkıldık. Magazine bayılırım. Ama kıymetli magazinci meslektaşlarım: Allah rızası için başka şeyler konuşamaz mıyız?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder