Candaş Tolga Işık Etnik temizliği Filistin halkına sorun anlatsınlar!
HABERİ PAYLAŞ

Etnik temizliği Filistin halkına sorun anlatsınlar!

İsrail Başbakanı Netanyahu Suriye’de Türkiye’ye karşı YPG’nin yanında yer alacaklarını söyleyip uyarmış: “Türkiye etnik temizlik yapabilir” İsrail devleti 1948’de kuruldu.

1948’deki İsrail haritasıyla 2019’daki İsrail haritasını yanyana koyunca ortaya şöyle bir gerçek çıkıyor:

İsrail’in yüzölçümü aradan geçen 71 yılda neredeyse 71 kat artmış! Peki, nasıl artmış?

Tam da İsrail Başbakan’ının söylediği gibi İsrail devletinin Filistinlilere karşı uyguladığı “etnik temizlik” sayesinde!!!

Etnik temizliğin babasını Gazze’de, Ramallah’da, Batı Şeria’da İsrail yaptı, yapmaya da devam ediyor. Erdoğan Davos’ta dönemin İsrail Cumhurbaşkanı’na ne demişti:

Haberin Devamı

“Öldürmeye gelince siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz! Plajlardaki Filistinli çocukları nasıl öldürdüğünüzü çok iyi biliyoruz. Şu zulme alkış tutanları lanetliyorum.”

SONUNDA BİRİ BUNU SÖYLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün dedi ki, “Ey Avrupa Birliği, kendinize gelin. Bizim şu andaki operasyonumuzu işgal olarak nitelendirirseniz işimiz kolay. Kapıları açarız, 3.6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz.”

Aylardır yazmaktan takatim kalmadı: Türkiye dış politikasının Suriye meselesiyle ilgili kullanması gereken en etkili argüman budur.

Batı’nın en büyük korkusu Suriyeli mülteciler konusunda Türkiye’nin yıllardır tek başına üstlendiği bu sorumluluğu terk etmesi. Avrupalı analar bunu göze alacak babayiğidi henüz doğurmadı. Erdoğan’ın bu çıkışına 10 üzerinden 10 puan.

MADEM HERKES HERKESLE GÖRÜŞMELİYDİ...

Ahmet Davutoğlu Suriye’de Esad’la görüşülmeli mi sorusuna “Herkes herkesle görüşmeli” diye cevap vermiş. Kıymetli Hocam, madem herkes herkesle görüşmeliydi o zaman neden dışişleri bakanlığınız, başbakanlığınız döneminde Esad’la görüşmek varken “Birkaç aya Esad gider” diye açıklama yapıp Türkiye’nin bu bataklığa girmesine izin verdiniz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder