Candaş Tolga Işık Evlere şenlik!
HABERİ PAYLAŞ

Ulaştırma Bakanlığı dün resmi internet sitesinden Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine sağlam bir zam yapıldığını duyurdu. Yeni ücret tarifesi büyük tepki gördü. Saatler sonra Ulaştırma Bakanlığı bir açıklama daha yaptı: “Zam filan yok o ücret tarifesi sehven kondu.” Soru 1: Bu ücret tarifesi yanlışlıkla konduysa neden açıklama yapmak için saatlerce beklendi? Soru 2: Bir liste hazırlandığına göre bugün olmasa da o zamlar bir gün yapılacak mı? Yoksa o liste de mi “sehven” hazırlandı? Soru 3: Bu yaptığını açıklamaya kendiniz inanıyor musunuz? Şuna “Zam yaptık çok tepki gördü geri çektik” desenize yahu!

Haberin Devamı

KİM VURDUYA GİDEN BİR GAZETECİ: CEMAL KAŞIKÇI

Farkında mısınız, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı dosyası tüm dünyanın gözünün içine baka baka kapatıldı. Suudi savcı yalandan Türkiye’ye geldi. Prens Selman iki-üç göstermelik tutuklama yaptı. Amerikan hükümeti birkaç göz boyayan açıklama yaptı. Yine en büyük dirayeti Türkiye gösterdi. Olayın Türkiye ayağında takipçisi oldu. Ama nafile! ✘ Amerikalılar, Suudilerden 100 milyar dolar ‘rüşvet’ alıp bir cinayeti daha uluslararası kamuoyu nezdinde sümen altı etti. Kaşıkçı’yı kim öldürdü? Niye öldürdü? Nasıl öldürdü? Cinayetin azmettiricisi kim? Ceset nerede? Sanırım hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz. ✘ Amerika’nın, Suudi Arabistan’a son anlaşmayla bir seferde satacağı silah tutarı 100 milyar dolar.

CHP'LİLERE GÖRE ŞİŞLİ'DE SARIGÜL'ÜN OYU ŞU AN YÜZDE 29!

CHP Genel Merkezi’nden bir kaynak Kılıçdaroğlu’nun önündeki ankette Şişli’de Sarıgül’ün oyunun -kararsızlar dağılmadanyüzde 29 olduğunu söyledi. CHP yönetiminin “Sarıgül olmasa da kazanıyoruz” inancının arkasındaki dayanak buymuş. Sarıgül’ün yüzde 29 olduğu ankette adı hâlâ belirlenemeyen CHP adayının oyunun kaç olduğunu sordum. Kaynağım “Sarıgül’den daha fazla” diye cevap verdi. Israr ettim rakam söylemedi. Anketler ne söylüyor bilmem ama ben kendi inandığımı bir kez daha söyleyeyim: Şişli ve Sarıgül farklı bir dosya. Şişli’de Sarıgül varken, Sarıgül kazanır. (Hatırlatma: DSP’den Şişli adayı olduğu 2010 yerel seçimlerinde Sarıgül yüzde 54.7 oy alırken CHP adayı yüzde 18 oy almıştı.)

Haberin Devamı

'BİRİNİ VURUCAM DİYE ÖDÜM KOPUYORDU!'

#tarih dergi ekibiyle sohbet ediyorduk. 12 Eylül’ün ağır “solcusu” abilerimizin hikayelerini dinlerken içlerinden biri, “Belimde çift tabancayla dolaşıyordum ben” dedi ve anlatmaya başladı, “Ama niye çift tabancayla dolaşıyordum hâlâ bilmiyorum. Ömrümde kimseye bırak öldürmeyi, yaralamayı; yumruk atmışlığım yoktu. O dönemin acayip bir ruh hali vardı. Kendimizi güvende hissediyorduk herhalde silahla ya da karşı tarafı korkutmak istiyorduk....” Gazeteci abimiz tabancayı ilk ve son kullanışına dair bir de anısını anlattı: “Kalamış’ta sağcı öğrencilerle bir arbede oldu. Birbirimize girdik. Karşı taraftan silah çıkardılar. Ben de çıkardım mecburen. Onlar ateş edince ben de ettim. Ama özellikle adamların kafalarından yukarı doğru ediyordum. Ödüm kopuyordu birini vuracağım diye. O gün attım o iki tabancayı da. Vurulsam, öldürülsem daha iyi. Yahu ben birini vursam, öldürsem nasıl yaşardım.”

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder