Candaş Tolga Işık Günah keçisi
HABERİ PAYLAŞ

Van depreminin günah keçisi bulundu:
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar.

* * *
Kim bu Erdoğan Bayraktar, Van Valisi mi?
Değil.
Belediye Başkanı mı?
Değil.

[[HAFTAYA]]

Van’daki asayişten ya da afet koordinasyonundan sorumlu bakan mı? Hayır. Van’daki binalara “sağlam” ya da “çürük” raporu mu veriyor? Hayır. Ne yapıyor? Van’ın yeniden yapımı için çalışıyor... “Çalışmak” derken yanlış anlamayın... Bayraktar, 2 hafta boyunca Van’dan 1 gün bile ayrılmayan, polisin-askerin girmeye tereddüt ettiği köylere gece yarısı girebilen tek bakandı.

Haberin Devamı

***

Nedir peki günahı Erdoğan Bayraktar’ın? “Gidin yıkılmak üzere olan binalarınıza girin” mi dedi? Hayır. Ne dediğini aynen yazalım: “Bu bölgede bir daha bu şiddette büyük deprem olma ihtimali yok.

Vatandaşlarımız hasarlı binalara girmesinler, ancak evleri sağlamsa geri dönsünler.” Vay efendim nasıl olur da “Burada bir daha büyük deprem olmaz” dermiş? Birincisi şunu söyleyelim: Van’daki ilk deprem 7.2, ikinci deprem ise 5,6 şiddetindeydi.

Yani ilk deprem büyük, ikincisi de orta ölçekteydi... Zaten tuhaflık da tam olarak burada... Dünyada sadece Türkiye’de orta şiddette bir depremde bile binaların insanlara mezar olacak kadar dandik yapılmasında!

***

Okuyanlar hatırlayacaktır... Pazar günü Bayram Otel’de hayatını kaybedenler için “Bu bir cinayettir” diye yazdım. Sonuna kadar da arkasındayım. Bayram Otel’de yaşamını yitiren insanlar ölmedi, öldürüldüler! Ama bir dakika!

Toplumun gazını almak için alakalı-alakasız tuttuğunu linç edip olayları örtbas eden şu zihniyetten gına geldi artık... Hesap mı soracaksınız? Gidin Bayram Otel’i müşteriye açanlara sorun...

Varsa gücünüz, Erciş meydanında “Oturduğunuz bina yıkılmadıysa çadırda kalmanıza gerek yok” diyenlere sorun...

Vanlı çocuklar çadırda zatürreden kırılırken kaloriferleri sonuna kadar açık makam otomobilinden belediye başkanlığı yapanlara sorun!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder