Candaş Tolga Işık Haberiniz olsun Doğalgaz'a da yüzde 40 zam geldi
HABERİ PAYLAŞ

Haberiniz olsun Doğalgaz'a da yüzde 40 zam geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı zamlar eleştiriliyor. Hani “Her şey çok güzel olacaktı?” diye soruyor özellikle yandaş ahali!

Sorsunlar. Halk adına bu soruların sorulmasının, eleştirilerin yapılmasının faydası var. Hiçbir itirazım yok. Ancak Hamidiye suya, otoparka, belediye kafeteryalarına yapılan zamları eleştirip doğalgaza yılbaşından beri yapılan yüzde 40 zammı görmemeye büyük itirazım var.

Elektriğe yüzde 32, akaryakıta yüzde 30, çaya yüzde 32 zamma “güncelleme” deyip pas geçip, İmamoğlu yaptı diye su fiyatının 9 liradan 11 liraya çıkmasını “kınamak” nasıl bir şey acaba?

Haberin Devamı

15 MİLYON EURO DEĞİL O PARA!

Galatasaray dünyaca ünlü oyuncu Radamel Falcao’yu renklerine bağladı. Önemli bir transfer. Galatasaray camiasına hayırlı olsun. Hayırlı olmasına olsun da Falcao’nun dün basına yansıyan sözleşme detayları içinde bulundukları borç batağından devlet yardımıyla çıkmaya çalışan, bir nev’i can çekişen futbol kulüplerinin iflah olmayacağının adeta bir vesikası...

Basına göre Falcao’nun Galatasaray’a 3 yıllık maliyeti 15 milyon Euro! Fakat sözleşmedeki gerçek rakamlar hiç de öyle değil. Falcao’ya bonuslarla beraber yıllık 6.5-7 milyon Euro arası bir para ödenecek. Bonus da bir acayip bonus! Adamın işi zaten top oynamak ama sözleşmede 5 maç ilk 11 oynarsa 500 bin Euro, bir 5 maç daha oynarsa bir 500 bin Euro daha diye bonuslar tanımlanmış.

Neredeyse Falcao’nun stada her gelişine de bir bonus yazılacak! Neticede 3 yıllık maliyeti 19-21 milyon Euro arası. Bitmedi! Sözleşmede 4.5 milyon Euro menajer ücreti var. Etti mi 25 milyon Euro! Bitmedi! Bunun yüzde 20 vergisi var. Etti mi 30 milyon Euro!

Falcao, 33 yaşında 3 yıl sonra 36 olacak. 3 yıl sonra -inşallah olmaz- Euro kuru 10 lirayı geçerse ne olacak? Galatasaray şampiyon oldu, şampiyonlar ligi gelirinden mahrum kalmadı bir şekilde gemiyi yüzdürdü.

Ya olmazsa bu paraları kim nasıl ödeyecek? Şimdi diyeceksiniz ki, sana ne kardeşim sen Beşiktaşlısın batarsa Galatasaraylılar düşünsün. Ne yazık ki öyle değil.

Çünkü bu işin artık Beşiktaş’ı Galatasaray’ı Fenerbahçe’si kalmadı! Türk futbolu batıyor. Bu paraların hepsini bir gün devlet ödeyecek. Yani biz ödeyeceğiz. Haberiniz olsun!

Haberin Devamı

MUTLAKA OKUNMASI GEREKEN 3 KİTAP

Badeci Şeyh’in Sır Odası- Timur Soykan

Şehvetiye Tarikatı - İsmail Saymaz

Metastaz-Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu

Sıradaki haber yükleniyor...
holder