Candaş Tolga Işık Hamidiye suyun ettiğine bak!
HABERİ PAYLAŞ

Hamidiye suyun ettiğine bak!

Yıllar önce THY uçağında bir yolcuya denk gelmiştim. Hatta bu köşede de yazmıştım.

Okuduğu gazeteyi bulamayınca rastgele yandaş bir gazeteyi alıp “Alın siz okuyun bu paçavrayı” diyerek yere atmış, “Neden alkol servisi yok?” diye hosteslere fırça kaymış, yemekle birlikte verilen Hamidiye suyunu İBB’nin suyu diye protesto edip “İçmem ben bunu” diyerek uçakta küçük çaplı bir isyan dalgası başlatmıştı.

O gün o yazı AK Partililer tarafından paylaşım rekoru kırmış. Bütün gün iktidar kanadından gelen tebrik mesajlarının önü arkası kesilmemişti.

Haberin Devamı

Kaderin cilvesine bakın ki o gün o uçakta İBB’nin Hamidiye suyunu -sadece belediye AK Partili olduğu için- içmeyen bir yolcuya eleştirilerimi yere göğe sığdıramayan iktidar cenahı bugün aynı Hamidiye suyunu sadece belediye CHP’li olduğu için içmiyor, içirmiyor! Güler misin ağlar mısın?

CUMHURBAŞKANI KABİNEYE BİR ATAMA YAPABİLİR

“Herkes kabine revizyonu bekliyor ama cumhurbaşkanı bu kez çok farklı bir uygulamaya imza atabilir.” Erdoğan’ın kurmaylarından biri önceki gün böyle söyledi. “Nasıl?” diye sordum, anlattı: “Cumhurbaşkanlığı sisteminde cumhurbaşkanının kabinede topyekun bir değişiklik yapmadan her an istediği şekilde değişikliğe gitme hakkı var; bir bakanın yerine başkasını atama, yeni bir bakanlık ya da bakanlıklar oluşturup kabineye katma, cumhurbaşkanı yardımcısı sayısını artırma...”

Velhasıl biz eski adet bir kabine revizyonu bekliyoruz ama Cumhurbaşkanı Erdoğan bir sabah uyandığımızda kabineye dokunmadan küçük dokunuşlar yapabilir. Mesela Binali Bey’i ikinci cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atayabilir. Bir engeli yok.

ALİ BAŞKAN'IN KOLEJ TARZI VE BAŞKANLARIN ŞIKLIĞI

Ali Koç benim bir Beşiktaşlı olarak çok inandığım ve beğendiğim bir lider figürü... Fenerbahçe’ye ve Türkiye sporuna da büyük katkısı olacağına inanıyorum.

Ancak Ali Başkan’a küçük bir eleştirim var: İletişimin ve bunun bir parçası olan kişisel imajın bu kadar önemli olduğu bir çağda Ali Koç gibi genç, karizmatik eli yüzü düzgün bir lider neden lise öğrencisi gibi hep gri pantolon, lacivert ceket beyaz gömlek giyer?

Haberin Devamı

Ali Başkan’ın örneği çok uzakta aramasına da gerek yok: Rahmi Koç gibi bir şıklık abidesi adamın oğlu kendisi. Bu arada şıklık demişken Türk sporunda şıklıkta Faruk Süren’in çıtayı koyduğu yer hâlâ aşılabilmiş değil.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder