Candaş Tolga Işık Havalanından giriş çıkışlarla ilgili daha sert tedbirler alınmalı!
HABERİ PAYLAŞ

Havalanından giriş çıkışlarla ilgili daha sert tedbirler alınmalı!

Şeyma’nın (Subaşı) sevgilisi dün haklı olarak küçük çaplı bir ayaklanmaya sebep oluyordu az kalsın. İddia oydu ki, İtalyan sevgili Yunanistan üzerinden İtalya’dan Türkiye’ye girmiş. Çift bütün gece İstanbul’da alemlere akmıştı. Türkiye’de böyle bir teyakkuz varken bu haber ortalığı ayağa kaldırdı. Şeyma “İtalya’dan gelmedi, İsrail’den geldi. Orada da karantina altına alındı” diye açıklama yaptı. Fakat çok da fark etmez.

Sağlık Bakanlığı hangi ülkeden gelirse gelsin herkes için 14 gün karantinayı zorunlu kılıyor. İtalyan arkadaşımızın İsrail’de karantinadan çıkıp uluslararası havaalanları üzerinden Türkiye’ye giriş yapması bu süreçte enfekte olma riskini azaltmıyor.

Haberin Devamı

Havaalanından inip sosyal hayata karışmak sorumlu bir vatandaş davranışı değil. Dolayısıyla insanlar kaygılanmakta haklı. Burada tabiİ esas sorun bu örnekten yola çıkarak Türkiye’ye yurtdışından giriş çıkışlarla ilgili acilen tedbirlerin sıkılaştırılması gerekliliğidir.

İnsanların sokağa çıkmaya korktuğu bir ortamda vatandaşın her türlü kaygısını giderecek şekilde bir düzenleme şarttır. Not: İçişleri Bakanlığı harekete geçti ve dün öğleden sonra konuştuğum üst düzey kaynaklar şahsın ya deport edileceğini ya da 14 gün karantinaya alınacağını ifade etti.

TÜM ŞENGEN ÜLKELERİNDEN GELİŞE KARANTİNA ZORUNLULUĞU KONMALI

Hükümet korona salgınında çok başarılı bir sınav veriyor. Atılan her adım son derece doğru ve yerinde. Şu anki uygulama bazı ülkelere giriş çıkış yasağı ve 14 gün karantina zorunluluğu getiriyor. Bu uygulama yeterli değil.

Şeyma’nın sevgilisi örneğinde de görüldüğü üzere İtalya’dan gelen adam güzergahı değiştirip başka bir ara ülke üzerinden Türkiye’ye rahat rahat giriş yapabiliyor.

Ve kimse nereye gidiyorsun diye sormuyor. Türkiye’nin yapması gereken en azından bu süre zarfında tüm Şengen ülkelerine giriş çıkışı kapatmak ya da bu ülkelerden gelenlere 14 gün karantina zorunluluğu koymaktır.

GS YÖNETİMİ HAKLI AMA MAALESEF SAMİMİ DEĞİL!

GS Başkanı Mustafa Cengiz önceki gün dedi ki “Hijyen konusunda herkes rahat olsun. Beşiktaşlılar gelsin onları ağırlarız… Maçımızı oynayalım, kaçarak, kapanarak, kendimizi hapsederek bir yere varamayız.” Hükümet maçları seyircisiz oynama kararı verince aynı GS dün resmi açıklama yaptı: “Seyircisiz oynamak yerine erteleyelim ligleri, sağlığımızı tehlikeye atmayalım.”

Haberin Devamı

Öncelikle GS’nin ligleri erteleme kararına sonuna kadar katılıyorum. Şu ortamda 1-2 hafta futbol oynanmasa kıyamet kopmaz. Ancak 24 saat içinde GS kulübünün bu birbirinden 180 derece farklı iki açıklamasını koyacak yer bulamıyorum. GS Başkanı ilk açıklama yaptığında bir hasta vardı, kulübün ikinci açıklaması sırasında iki! bir hasta yüzünden mi fikir değiştirdi GS?!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder