Candaş Tolga Işık Hedef Suriye'de ikinci bir Kandil'den çok daha fazlası!
HABERİ PAYLAŞ

Hedef Suriye'de ikinci bir Kandil'den çok daha fazlası!

Fransa Dışişleri Bakanı demiş ki “Türkiye’nin Suriyeli mülteciler üzerinden Avrupa’ya şantaj yapması kabul edilemez.” E etmeyin o zaman! Madem Türkiye şantaj yapıyor, fırsat vermeyin size şantaj yapmamıza; açın kapılarınızı mültecilere, görelim günümüzü! Hadi! Yapamazsınız değil mi? Yapamazsınız çünkü o şantaj dediğiniz haltı yiyen biz değiliz, sizsiniz.

Suriye’de iç savaşın başladığı 2011’den beri yaşanan felaketi, insani dramı görmezden geldiğiniz gibi… Cumhurbaşkanı’nın geçenlerde “Suriye’de ne işimiz var?” başlıklı konuşması son derece önemliydi. Herkese dikkatle dinlemesini öneririm.

Haberin Devamı

Avrupa’nın terör tanımı da tıpkı insan hakları, demokrasi tanımı gibi: Bana dokunmayan yılan bin yaşasın. Irak’ta Körfez Savaşı’nın en büyük faturasını Irak halkından sonra Türkiye ödemiştir.

Madden ödemiştir. Canıyla ödemiştir. Bugün Türkiye’nin burnunun dibinde Kandil diye bir terör yuvası varsa bunun en büyük sebebi Türkiye’nin o günkü Körfez Savaşı’nda izlediği yanlış politikalardır. Suriye’de olup bitene kayıtsız kalmanın bedeli Kuzey Suriye’de ikinci bir Kandil kurulmasından çok daha ötesi; bir terör devleti oluşmasına göz yummak olur. Türkiye buna kayıtsız kalamaz. Kalmamalı da.

YANLIŞ YANLIŞTIR

Bir haberin ya da yazının içinde bir suç unsuru varsa hiçbir meslek gibi gazetecilik de kanunlardan azade değildir elbette. Yasal süreç işletilir, ortada bir “suç” varsa mahkemeler gereğini yapar.

Bu ayrı konu. Ama bir gazetecinin sabahın 4’ünde evinden bu şekilde alınması bir FETÖ geleneğidir. Daha da acısı sabah 4’te gözaltına alınan gazeteci Barış Terkoğlu’nun akşam 16’da hâlâ ifadesi alınmamışsa bunun hiçbir tarafını savunamazsınız.

ALİ BABACAN'IN ÜNİVERSİTELİLERLE BULUŞMASI

Ahmet Davutoğlu için asla bunu söylemem ama en başından beri Ali Babacan’ın sokakta bir karşılığı olduğunu savunuyorum. O yüzden de Ali Bey’in siyasi oluşumunu yakından takip ediyorum. Babacan üniversitelilerle buluşmuş. Sohbet etmiş.

Videonun tamamını seyrettim. Ali Bey, ekonomi alanında son derece saygın ve kıymetli bir isim. İtirazım yok ama kitleleri peşinden sürükleyecek bir lider değil. Sürekli sabit bir ses tonuyla, kısa ve kesik cümleler kuruyor.

Haberin Devamı

Kullandığı argümanlar, tezleri son derece mantıklı ama karşı tarafta duygusal karşılık yaratacak bir empatiyi kuramıyor, heyecanı yaratamıyor. Ali Babacan değerli biri, siyasette olması Türkiye adına kazançtır ancak bir parti lideri özelliklerine sahip mi, emin değilim. En azından şu an için...

MİLLİ TAKIM REVİRE DÖNDÜ!

Abdülkadir Ömür (önceki akşam uzun aradan sonra ilk kez oynadı) Dorukhan Toköz, Yusuf Yazıcı, Merih Demiral, Cenk Tosun derken Ozan Kabak… Milli Takım’ın ne kadar gözbebeği oyuncu varsa sakatlanıyor.

Yahu Allah aşkına kurban mı keseceksiniz, bir sadaka mı vereceksiniz, ne yapacaksanız yapın; EURO 2020 başlayana kadar takımda oyuncu kalmayacak bu gidişle…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder