Candaş Tolga Işık "Hem çok iyiyiz hem de çok ucuz"
HABERİ PAYLAŞ

"Hem çok iyiyiz hem de çok ucuz"

Kafaları bandajlı, çoğu Arap ülkelerinden gelen saç ektirmiş turistler...

İstanbul’da neredeyse her semtte, her alışveriş merkezinde rastladığımız bu fotoğrafın hikayesini dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yla konuştum: Özellikle saç ekimi konusunda Türkiye nasıl bu kadar tercih edilen bir ülke haline geldi?

Bakan Koca şöyle cevap verdi: “Sadece saç ekiminde değil göz, organ nakli, diş, kalp damar hastalıkları tedavisinde de çok iyiyiz. Saç ekiminde hem uygulama hem teknolojide çok öndeyiz... Bununla birlikte fiyatlarımız da dünyada hiçbir ülkenin rekabet edemeyeceği kadar ucuz. Dünyanın hiçbir yerinde Türkiye’deki kadar başarılı bir operasyonu Türkiye’deki kadar ucuza yaptırma şansınız yok... Hal böyle olunca da turistlerin ilk tercihi Türkiye oluyor. Saç ekim merkezlerimiz özellikle Arap dünyası ve Ortadoğu’da çok aktif çalışıyorlar. Konum olarak da Avrupa ve Amerika’ya göre çok daha yakınız. Hasta isterse, hekim açısından da uygunsa 24 saat içinde saç ektirip ülkesine dönebilir. Tüm bu etkenler o coğrafyada bizi saç ektirme alanında en çok tercih edilen ülke yapıyor.”

Haberin Devamı

GEÇEN YIL 412 BİN HASTA GELDİ!

Geçen yıl Türkiye’ye sağlık için gelen turist sayısı 412 bin. Bu yılın ilk 6 ayında ise bu rakam 200 bine yaklaşmış durumda. Hedef 500 bin. Sağlık turizminden yılda 1 buçuk milyar dolara yakın bir kazanç elde ediyoruz. Hedef, 2023’te bu rakamı 10 milyar dolara çıkarmak.

TÜRKİYE'YE EN ÇOK HANGİ ÜLKEDEN HASTA GELİYOR?

2018’in ilk 6 ayı itibarıyla Türkiye’yi sağlık turizmi için en çok tercih eden 10 ülke sıralaması şöyle: 1- Azerbaycan 2- Irak 3- Almanya 4- Gürcistan 5- Libya 6- Afganistan 7- Türkmenistan 8- Özbekistan 9- Rusya 10- Suriye. Sağlık turizmi için en çok ziyaret edilen ilk üç şehir ise İstanbul, Ankara ve Antalya.

DERİ VE ZÜHREVİ HASTALIKLAR İLK SIRADA!

Peki yabancılar Türkiye’ye en çok hangi sağlık sorunu için geliyor. Bu yılın ilk 6 aylık verilerine göre sıralama şöyle: 1- Deri ve Zührevi hastalıklar 2- Göz Hastalıkları 3- Kadın Hastalıkları ve Doğum 4- Onkoloji 5- İç Hastalıkları 6- Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi 7- Ortopedi ve Travmatoloji 8- Genel Cerrahi 9- Kardiyoloji 10- Kulak Burun Boğaz hastalıkları.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder