Candaş Tolga Işık Hükümetteki en büyük korona tartışması bu!
HABERİ PAYLAŞ

Hükümetteki en büyük korona tartışması bu!

Tartışmasız korona salgınını dünyada en iyi yöneten ülke Türkiye oldu. Avrupa’nın almadığı tedbirleri henüz hiçbir vaka çıkmadan alan Sağlık Bakanlığı çok iyi işler yapıyor. Şimdi ise salgında başka bir aşamadayız. Okulların tatil edilmesinden spor müsabakaları başta olmak üzere toplu insan hareketinin olduğu organizasyonların iptaliyle başlayan önlemler serisinde hükümet bugünlerde çok daha agresif bir adımı atmaya hazırlanıyor.

Hâlihazırda birçok ülkeye giriş çıkış kontrol altında ama ABD’nin Avrupa’ya giriş-çıkışları durdurması ve ardından Dünya Sağlık Örgütü’nün dünkü “Korona salgınının yeni merkezi Avrupa’dır” açıklamasından sonra tüm Şengen ülkelerine giriş-çıkış bir süreliğine Türkiye’de de yasaklanabilir.

Haberin Devamı

Bazı bakanlar “Hemen yasaklayalım” derken bazıları salgının gidişatını görüp ona göre bu adımı atmaktan yana... Bana sorarsanız hemen bugün salgının Avrupa’da pik yaptığı şu 1-2 haftalık dönemde giriş-çıkışlar tamamen yasaklanmalı. bir dakika daha beklemeye gerek yok.

14 gün bir inisiyatif değil yasal mecburiyet olmalı!

Şeyma’nın İtalyan sevgilisiyle uçaktan iner inmez soluğu İstanbul gece hayatında alması önemli bir sorunu gündeme getirdi. Yurtdışından gelenlerin Sağlık Bakanlığı’nın 14 gün tavsiyesine uymaları kendi şahsi inisiyatiflerine bırakılmayacak kadar büyük bir risk.

İtalya’da, İran’da salgın tam da böyle bir vurdumduymazlıkla patlamışken hükümet bu konuda bağlayıcı bir karar almalı. KHK mı çıkarırsınız, İçişleri Bakanlığı kolluk güçlerine talimat mı verir nasıl yapılır bilmiyorum ama yurtdışından gelenlerin 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları bu süreçte bir tercih değil yasal zorunluluk haline gelmeli.

Fısıltı gazetesi korona kadar büyük bir felaket!

Sağlık Bakanı neredeyse her gün canlı yayına çıkıyor. Sosyal medya hesabından günde 4-5 paylaşım yapıp güncel bilgileri kamuoyuyla paylaşıyor. Lakin Türkiye’de sosyal medya ve WP grupları üzerinden öyle bir söylenti tufanı yürüyor ki akıllara zarar.

“Filanca hastanenin profesörü bizim tanıdık, ‘7 kişi ölmüş ama saklamak zorundayız demiş…’ Falanca hastanede bir arkadaşım çalışıyor ‘30 kişi var bizde şu an hepsi koronalı ama açıklamamızı istemiyorlar’ dedi…” Dün bu dedikodulardan biri Türkiye’deki korona vakalarından birinin hayatını kaybettiğini yaydı sosyal medyada.

Haberin Devamı

Aradım Sağlık Bakanı Koca’yı sordum, “Doğru değil, öyle bir durum yok” dedi ve çok önemli bir uyarı yaptı: “Vatandaşlarımız lütfen bizim verdiğimiz bilgi dışında sosyal medya, WP grupları üzerinden yayılan bu tip asılsız söylentilere itibar etmesinler.”

Derbiyi kim kazanır?

Bir Beşiktaşlı olarak üzülerek itiraf etmek zorundayım ki bugünkü derbinin favorisi; atanı, tutanı ve hocası çok formda olan Galatasaray. Beşiktaş’ta kaleci büyük sorun: Çünkü yok.

Golcümüz var ama sakatlıklar, sorunlar derken daha yeni form tutmaya başladı. Bu üçlüde en formda olan yine Sergen Yalçın Hoca. Sergen, futbolculuk günlerinde yaptığı gibi bir mucizeye imza atabilir mi? İnşallah!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder