Candaş Tolga Işık İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu...
HABERİ PAYLAŞ

İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu...

İstanbul İl Seçim Kurulu sonunda Ekrem İmamoğlu’na mazbatasını verdi. İmamoğlu artık resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı... Aslına bakarsanız Türkiye genelinde tüm oylar 5 saatte sayılırken, 2019 yılında ülkenin en büyük şehrindeki oyların bir bölümünün sayımının 17 gün sürmesi bile başlı başına bir rezalettir. Kaldı ki süreç hâlâ sona ermiş değil. Son noktayı YSK’nın bugün ya da yarın vermesi beklenen karar koyacak. İktidar partisi kaynakları kendilerinden son derece emin bir şekilde YSK’nın İstanbul seçimini iptal edeceğini söylüyor. Ne olacağını hep birlikte göreceğiz. Lakin, gerçekten YSK iptal kararı verir de 17 gün boyunca mazbata vermeyip, 17 günün sonunda verilen mazbatayı 24 saat sonra geri alarak dünya siyaset tarihine geçecek bir ilke imza atmış olacağız.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRETİ ÖVECEĞİM DERKEN...

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'nun çay simit hesabı üzerinden asgari ücret analizi çok tartışıldı. Akbaşoğlu 5 kişilik bir ailenin aylık çay simit masrafının 900 lira olduğunu, bir asgari ücretli (2 bin 60 lira) ailenin çay simitle beslendiği taktirde cebinde her ay 1260 lira kaldığını söylemiş. Asgari ücretin 2 bin liranın üzerine çıkarılmasıyla ilgili hükümete övgü dolu yazılar yazmış biriyim ben. Ama bu böyle mi anlatılır kardeşim? İnanılır gibi değil. Bu arada Sayın Vekil muhtemelen ne çay-simit fiyatını doğru düzgün biliyor ne de etrafında asgari ücretli bir yakını var. Sokağa çıkıp bir bardak çay yanına bir de simit alsın, bir daha yapsın o hesabı bakalım 900 çıkıyor mu?

‘EŞİM... EŞİM... SEVİNÇTEN AĞLIYOR ŞU AN’

Gazeteci Metin Cihan Rabia Naz’ın babasını aramış. Demiş ki, “Olay yeri polisleri hakkında inceleme başlatıldı. 60 tanık yeniden dinlenecek. Ayrıca HSK müfettişleri ‘İntihar düşük ihtimal’ diyor. Tek cümleyle duygu-düşüncelerini alabilir miyim?” Acılı baba cevap vermiş: “Duygu ve düşüncelerim eşim... Eşim... Sevinçten ağlıyor şu an.” Çok etkileyici çok duygusal bir an... Devlet tam olarak budur. Tam da bunun için vardır. Devletten en büyük beklenti adalettir. Başta dileğimiz o ki, minik Rabia’nın ölümünün arkasındaki sır perdesi tamamen kalktığında, acılı ana-babanın akıllarındaki tüm sorular cevaplandığında milletçe hep birlikte sevinçten ağlayalım.

Haberin Devamı

O İŞARETİN ANLAMI NE?

İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu...

Sosyal medyada fotoğraf paylaşanların sürekli yaptığı ve ne anlama geldiğini kimsenin bilmediği son derece saçma bir hareket var: Normalde “özgürlük işareti” diye bildiğimiz işaret parmağı ve orta parmağı kaldırarak yapılan hareketi eli yan tutarak yapmak. Allah aşkına bu hareketin anlamı nedir? Neden yapılmaktadır? Bilen varsa bana da anlatsın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder