Candaş Tolga Işık İçişleri Bakanı: Bir şekilde aldık!
HABERİ PAYLAŞ

İçişleri Bakanı: Bir şekilde aldık!

Haberin Devamı

Cilvegözü Sınır Kapısı’nda gerçekleşen saldırının failleri dün yakalandı.

*[[HAFTAYA]]

İçişleri Bakanı olayın faillerinin Suriye istihbaratı ve ordusu ile bağlantılı olduğunu açıkladı.

*

Tabi herkesin merak ettiği soru: Bu kişiler Türkiye’ye nasıl getirildi?

*

Bu soruyu dün İçişleri Bakanı Muammer Güler’e sordum. Bakan Güler’i, tam bakanlar kurulu toplantısına girmek üzereyken yakaladım.

*

“Nasıl getirildi bu Suriyeliler?” diye sordum. “Bir şekilde aldık!” dedi. Israr ettim: “Türkiye Cumhuriyeti güvenlik güçleri askeri operasyon mu yaptı yani?” Bakan da ısrar etti: “Şahısların kimlikleri bizim tarafımızdan tespit edilmişti zaten, kapıdan girerken aldık!” “O halde Suriyeli muhalifler aldı bize teslim etti ya da Türkiye’ye giriş yapacakları istihbaratı verildi biz de aldık diyebilir miyiz?” Bakan gülerek tekrar aynı cümleyi kurdu: “Bir şekilde aldık işte!”

*

Bakan Güler’in ardından Ankara’da birkaç yetkiliyle daha konuştum. Açıkça söylenmese de ima edilen şu: Olay anında kayıtta olan güvenlik kameraları ve saldırı anında orada olan görgü tanıklarından elde edilen bilgilere dayanarak şüpheli şahıslarla ilgili hummalı bir kimlik tespiti yapılmış. Tespit edilen kimliklerden yola çıkarak Türkiye’de polis, Suriye’de ise MİT ve Suriyeli muhalifler (Özgür Suriye Ordusu) sıkı bir takibe başlamışlar. MİT’in de desteğiyle, Özgür Suriye Ordusu’na bağlı birimler şüpheli şahısları tek tek bulmuş. Yakalanan şahıslar sınır kapısına getirilerek Türkiye’ ye teslim etmiş.

*

Bu akla yatkın bir senaryo... Ancak şu kesin ki Özgür Suriye Ordusu denilen yapı bu şekilde bir ‘paketleme’ operasyonunu başarabilecek donanım ve kabiliyette değil. Belli ki Türkiye sadece keşif ve koordinasyonda değil operasyonda da resmin bize gösterilen tarafından öte, daha aktif bir rol aldı! Fakat konjonktür gereği Türkiye’nin kendi sınırı dışında böyle bir operasyon yapmasına gelebilecek dış tepkiler düşünülerek temkinli davranılıyor. İçişleri Bakanı’nın “Bir şekilde aldık” ifadesini bu kapsamda okumak çok daha doğru olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder