Candaş Tolga Işık İğneyi kendimize...
HABERİ PAYLAŞ

İğneyi kendimize...

Washington Post, PKK’nın elebaşlarından Cemil Bayık’a köşe yazısı yazdırdı. Türkiye doğal olarak bir teröristin, elinde binlerce masum insanın kanı olan bir katilin ‘aydın’ gibi takdim edilmesine tepki gösterdi. Devletin zirvesinden sokaktaki vatandaşa kadar verilen bu tepki çok haklı bir tepkidir. Gazeteci herkesle tanışır, görüşür, konuşur, bunu okuyucuyla paylaşır. Ama gazeteci bir teröristi fikir önderi gibi sunamaz. Teröristin önünü açamaz. Fakat şunu da söylemek zorundayım: Washington Post, Türkiye’den gelen tepkilere “Daha iki hafta öncesine kadar siz de önce terörist başı Apo’nun açıklamasını devletin resmi ajansından ardından da yine örgütün bir zamanlar lider kadrolarında yer alan kardeşi Osman Öcalan’ın röportajını devletin resmi televizyonundan yayınladınız. Onları da kınayacak mısınız?” diye cevap verirse ne diyeceğiz?

Haberin Devamı

TURİZM ÇILDIRDI, ŞAMPİYONLUK İSTİYOR!

Siyaset sıkıntılı, ekonomi sıkıntılı, komşular sıkıntılı, futbol sıkıntılı... Nereye baksan içimizin karardığı şu günlerde sonunda güzel bir haber aldık. Turizme dair bu sezonun rakamları çok iyi gidiyor. İstanbul Valisi dün İstanbul rakamlarını açıkladı: Son 5 yılın rekoru kırıldı. Geçen yılın yüzde 11 üzerindeyiz. 2019’u İstanbul için 15 milyon turistle kapatacağız. Türkiye genelinde de tesislerin doluluk oranı, turist rakamları oldukça iç açıcı gidiyor. Bunun hem istihdama hem cari açığa dolayısıyla ekonominin her alanına büyük katkısı olacak. Maşallah diyelim nazar değmesin.

BOZCAADA CİNAYETİNİN SORUMLULARI KİM?

Bozcaada’da herkesin gözü önünde öldürülen Ramazan Öksüz’ün cinayetine dair gözaltına alınan 11 kişiden 3’ü hemen savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Geri kalan 8 kişi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 3 kişiyi tutukladı, 5 kişiyi ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Savcı 5 kişinin serbest bırakılmasına itiraz etti! Dosyada gizlilik kararı olduğu için detay yazamıyorum ancak görüntüler çok açık. (Gizlilik kararı kalkarsa detaylarıyla yazacağım.) Bir insan Bozcaada’nın göbeğinde linç edilmiş! Bu lince seyirci kalanlar da bu linci yapanlar kadar insanlıktan nasibini almamıştır. Hukuken karşılığını bilmem ama bana göre en az katiller kadar cinayetten sorumludurlar. Daha önce de yazdım yine yazıyorum: Bozcaada’yı eski Bozcaada’ya çevirmek için çok geç kalınmadan adımlar atılmalı. Herkesin birbirinin kuyusunu kazdığı, tek amacın para kazanmak olduğu, insani duyarlılığın, değerlerin, ada kültürünün rant uğruna mezara gömüldüğü bu hali değiştirmek şart.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder