Candaş Tolga Işık İki ülke bütün dünyaya nasıl salak muamelesi yapar?
HABERİ PAYLAŞ

İki ülke bütün dünyaya nasıl salak muamelesi yapar?

Suudi Arabistan sonunda Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki konsolosluk binasında öldürüldüğünü itiraf etmek zorunda kaldı.

Çok belli ki Amerikan- Suudi ortak çalışmasının ürünü bir açıklama! Lakin bu öyle “komik” bir itiraf ki dünyanın geri kalanına adeta geri zekalı muamelesi yapıyor. Konsoloslukta tartışma çıkmış, o tartışma arbedeye dönmüş, kavga büyümüş...

Zannedersin yüksek güvenlikli konsolosluk binasından değil de Tarlabaşı’nda bir gece kulübünden bahsediyor. Orada arbede nasıl çıkar arkadaş? Ne tartışması ayrıca? Böyle yalan olur mu?

Haberin Devamı

Utanmasalar “Konsolosluk içinde iki Suudi vatandaşı kız meselesi yüzünden birbirine girdi” diyecekler. Olayın ilk ortaya çıktığı andan sonuna kadar ortaya çıkan resim çok net: CIA oyunu kurdu, Suudiler operasyonu yaptı, FBI temizledi, ABD hükümeti parayı aldı.

KAŞIKÇI KiM VURDUYA GiTTi

Suudi Arabistan’ın yaptığı göstermelik açıklama “Kaşıkçı konsoloslukta öldürüldü” diyor. Peki kim öldürdü? Belli değil. Niye öldürdü? Belli değil. Nasıl öldürüldü? Belli değil. Ceset nerede? Belli değil. Olayın sorumlusu 18 kişi güya gözaltında... Kim o 18 kişi? O da belli değil.

Olacağı şu: Suçu 1-2 kişinin üstüne yıkacaklar. O 1-2 kişiyi göstermelik yargılayacaklar. Sonra da muhtemelen bir başka CIA operasyonuyla o 1-2 kişiyi ya infaz edecekler ya da kimliğini-yüzünü değiştirip mevzuyu tamamen kapatacaklar.

Dünya bir insanlık testinden geçecek... Bakalım, Suudi Arabistan’ın parası uluslararası hukuku, insan hakları örgütlerini, BM’yi susturmaya yetecek mi?

ARABİSTAN KONSOLOSLUĞUNA GİRMEDEN SEVDİKLERİNİZLE VEDALAŞIN

Uluslararası basın günlerdir şunu yazıyor: Kaşıkçı cinayetini azmettiren Suudi Arabistan devleti, olayın 1 numaralı sorumlusu ise Veliaht Prens Selman. Dünkü resmi açıklama diyor ki “Kral’ın talimatıyla Veliaht Prens Suudi Arabistan istihbarat teşkilatını yeniden yapılandırmak için harekete geçti.”

Bu şu demek, bundan böyle dünyanın herhangi bir yerinde Suudi Arabistan konsolosluğunda işi olan sevdikleriyle vedalaşmadan içeri girmeyecek.

POLİS VE İSTİHBARAT İYİ ÇALIŞMASAYDI BU İŞ TÜRKİYE'YE YIKILIRDI

Haberin Devamı

Şu olayın ortaya çıkmasında en büyük pay polisimiz ve istihbarat teşkilatımızındır. Hiç şakası yoktu, bu cinayet ilk etapta Türkiye’nin üzerine yıkılmaya çalışıldı. Ancak ne emniyet ne de MİT işin peşini bıraktı.

Sonuna kadar titiz ve sıkı bir çalışma yapıldı. Emeği geçen herkesi tebrik etmek şart. Türkiye’yi büyük bir beladan kurtardılar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder