Candaş Tolga Işık İlk kez bu kadar bıçak sırtı bir yerel seçime gidiyoruz
HABERİ PAYLAŞ

İlk kez bu kadar bıçak sırtı bir yerel seçime gidiyoruz

Yerel seçime 15 gün kaldı. Bir önceki yerel seçimde, 15 gün kala yayımlanan anket sonuçlarına göz attım da birçok merkezde az çok netice belli olmuş. Şu an ise –birkaç büyükşehir dışında- neredeyse hiçbir merkez için “Şu aday kesin kazanır” diyemiyoruz.

Önde olan da geride kalan da maksimum yüzde 1-2 oyla önde ya da geride. Hâlâ yüzde 5-10 kararsız seçmen var. Her an her şeyin değişebileceği, kazananın ancak seçim gecesi netleşeceği, sürprize bu kadar açık, bıçak sırtı bir seçim daha hatırlamıyorum.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYA ARTIK DİNGONUN AHIRI DEĞİL!

İnternetteki bir forumda Yeni Zelanda’daki terör saldırısıyla ilgili iğrenç paylaşım yapan bir kişi 24 saat içinde yakalandı. Aynı şekilde son 24 saatte terör propagandası yapan kim varsa emniyet genel müdürlüğü tarafından gereken yapılacak. Eskiden bu sosyal mecralar dingonun ahırıydı.

Aç bir sahte hesap, bul bir “nickname”, istediğine küfür et, hakaret et, iftira at... Artık öyle değil! Devlet, toplumu ayrıştırmaya yönelik nefret söylemleriyle halkı kin nefret ve düşmanlığa tahrik edenlerin, bir zamanlar FETÖ’nün sıklıkla kullandığı itibarsızlaştırma, küçük düşürme gibi karakter operasyonları yapmaya kalkanların, milyonlarca insanın kullandığı sosyal platformları siyasi/sosyal/idari manipülasyon mecrasına çevirmeye kalkanların ensesinde!

Vaktiyle İçişleri Bakanı Soylu’nun dediği gibi “Değneksiz köy buldunuz dolaşıyorsunuz, artık yok öyle bir şey!”

ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR

Geçen hafta AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın bir konuşması var ki satır arasında kalmamalı: “Kürt’seniz Kürtlüğünüzle, Türk’seniz Türklüğünüzle, Laz’sanız Lazlığınızla, Arap’sanız Araplığınızla gurur duyun.

O kimlik sizin şerefinizdir. Hangi etnik gruba sahip olursak olalım, bizi birleştiren ay yıldızlı bayrağımızdır, toprağımızdır, devletimizdir, Türkiye Cumhuriyeti’dir.”

İstanbul gibi birçok farklı kimliğin bir arada yaşadığı bir şehri yönetmeye talip bir adaydan beklenen, istenen ve özlenen duruş budur. Ayrıştırma, kutuplaştırma siyasetinin sonu gelmiştir artık. Vatandaş huzur getiren, barış isteyen, birleştirenden yana tercih hakkını kullanıyor.

Haberin Devamı

EN İYİ MANTI…

Aşkana Mantı / Ulus

Delfino-Beylerbeyi / Ataşehir

Guşef Mantı Evi / Üsküdar

Kardeşim Mantı / Sarıyer

Sayla Mantı / Kadıköy

Sıradaki haber yükleniyor...
holder