Candaş Tolga Işık İnsanlar canıyla cebelleşirken 'Siyaset' yapabilmek
HABERİ PAYLAŞ

İnsanlar canıyla cebelleşirken 'Siyaset' yapabilmek

Her gün onlarca insanımızı kaybediyoruz, yüzlerce insanımız canıyla cebelleşiyor, binlercesi hastalıkla mücadele ediyor. Türkiye büyük bir küresel salgınla mücadele ederken hâlâ “siyaset” yapılmasına, siyaset konuşulmasına inanmak güç. İnsanlar can çekişirken, hastanelerde bir kişiyi hayatta tutabilmek adına binlerce sağlık personeli canını ortaya koyan bir mücadele verirken, bir kesimin CHP’li belediyelere öteki kesimin de hükümeti hedef alıp “fırsat bu fırsat” deyip dalmasına akıl sır erdirmek mümkün değil.

Haberin Devamı

Önce şunu hep birlikte anlayalım olur mu: Hastanelerde binlerce insanın hayatta kalması için bu ülkede herkesin, elbette gücü yettiğince; kimi parasıyla kimi duasıyla ama hep birlikte bu mücadeleye el vermesi şart. Şeffaf bir kampanya olsun, yardımlarımızın nereye nasıl yönlendirildiğini bilelim. Bunlara hiçbir itirazımız yok.

Ama imkânı olup da “Zırnık yok” diyerek sırtımızı döndüğümüz insanlar siyasetçiler değil, hastanelerde yaşam mücadelesi veren bizim insanlarımız. Gün aramıza duvarlar değil, köprüler örme zamanı. “O şöyle dedi, bu böyle yaptı” muhasebesi tutacak zaman olmadığını anlamak için koronaya yakalanıp yoğun bakıma kaldırılmayı beklemeyin lütfen.

SİGARA İÇERKEN AKLINIZDA OLSUN!

Prof. Dr. Derya Unutmaz diyor ki; “Çin’deki koronavirüs ölümlerinin yüzde 80’i, Amerika’daki ölümlerin yüzde 85’i sigara içenlerden… İyileşen hastaların yüzde 90’ı sigara içmeyenler… Sigara içenlerde koronavirüs hasarı içmeyenlere göre 15 kat daha fazla…” Sigara yasaklarını özgürlüklere müdahale olarak görüp kıyamet koparanlara duyurulur.

KORONA ELBET GEÇER AMA RUH HASTALARI NE OLACAK?!

Fatih Terim taburcu oldu. Allah tüm hastalara bir an önce acil şifa versin. Fatih Hoca’nın taburcu olması üzerine iki gündür yazılıp çizilenlere bakınca ülkede şizofreninin en az koronavirüs kadar tehlikeli boyutlara ulaşmış bir halk sağlığı sorunu olduğuna inanmaya başladım. Neymiş efendim, Fatih Terim aslında hasta değilmiş! Bu kadar çabuk taburcu nasıl olmuşmuş!

Bu ülkenin en başarılı spor adamlarından birine sırf fanatizm uğruna attığınız iftira yetmiyor, doktorundan hemşiresine hasta bakıcısından laboratuvar teknisyenine kadar herkese de yalancı diyorsunuz farkında mısınız? Korona belası elbet geçecek ama bu ruh hastalığından nasıl kurtulacağız bilemiyorum.

Haberin Devamı

‘HERKES, HADEEE!!!’

Görüntüleri görmüşsünüzdür: Uşak Valisi Funda Kocabıyık şehirde sosyal mesafe kuralına uymayanları denetlemek için bizzat sahaya inmiş. Vatandaşın bir bölümünde hâlâ devam eden karantina ve sosyal mesafe duyarsızlığını düşününce Sayın Vali’mizin bu konudaki kararlılığı, gayretine ancak teşekkür edebiliriz. Lakin görüntülerde iki sorun var!

Birincisi Vali Kocabıyık’ın denetleme yaparken karşısındakinin koyun sürüsü olmadığını, “Herkes, hadeee” diye bağırdıklarının insan olduğunu hatırlaması gerek! İkincisi, Sayın Vali’miz bilmem farkında mı ama denetleme yaparken çalışma arkadaşlarıyla aralarında sosyal mesafeyi korumayı unutmuş! Allah muhafaza vatandaşın biri çıkıp kendisine “Sosyal mesafe, hadeeee” dese hoş mu?!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder