Candaş Tolga Işık İran'ın koronayla tütsülü mücadelesi
HABERİ PAYLAŞ

İran'ın koronayla tütsülü mücadelesi

Çernobil faciasının en büyük sonuçlarından biri herkesin yere göğe sığdıramadığı Sovyet rejiminin takkesinin düşüp kelinin görünmesi olmuştu. Bir kaza (!) kapalı bir rejimin yanlış yönetimiyle felakete dönüşürken, bu Sovyetler için de sonun başlangıcıydı. Tarihin ders almayan insanoğlu için tekerrürden ibaret olduğuna bu kez İran için şahitlik ediyoruz. Koronavirüs Çin’den sonra sanırım en hızlı İran’da yayılıyor.

İran’da koronavirüse yakalanan üst düzey yetkililer İran Sağlık Bakan Yardımcısı, İran Hükümet Sözcüsü, İran Milletvekili ve İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı. Her iki ülkenin de kapalı rejimler olması tesadüf değil.

Haberin Devamı

Çin, virüs haberlerini sosyal medyadan duyuran gazeteciyi kaybetti. Sonuç?! Doğru tedbirler alıp, toplumu sağlıklı bir şekilde bilgilendirip, bilinçlendirmek varken saklamaya çalıştıkça, örtbas ettikçe daha da büyüyor yangın.

“Çok acayip bilim yapıyor adamlar, teknoloji falan o biçim” sandığımız İran, Amerika’ya misilleme yapacağım diye yanlışlıkla Ukrayna yolcu uçağı düşürüyor, halk kahramanı ilan ettikleri adama cenaze töreni yapmaktan acizler ve onlarca insan arbedede hayatını kaybediyor.

Tüm dünya aşı için çalışırken İran, koronavirüsü hastanede tütsüyle kovmaya çalışıyor. İran rejiminin balonu sönmüştür. Darısı tüm kapalı rejimlerin başına.

Şu ortamda yurtdışına tatile giden gerizekalıdır

Dünya bir salgının pençesinde, binlerce insan can çekişiyor. Korona vakası 82 bini geçti, hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 810 kişi. Ve şunu biliyoruz ki virüsün kaynağı dışarısı. Çin’den Irak’a, Almanya’dan Filipinler’e her yeri saran koronavirüs henüz Türkiye’ye gelmedi.

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri çalışanlarına -mecburi hâller dışındamart sonuna kadar yurtdışına çıkmayı yasaklamış. Aşırı haklı değiller mi? Çok açık söylüyorum, tablo buyken şu ortamda mecburi haller dışında yurtdışına hele tatile falan giden sadece cahil değil, bildiğin gerizekalıdır. Kimse kusura bakmasın.

Bakın bu bir dramdır!

İlker Birbil şahane bir tespit yapmış, diyor ki; “İktisat uzmanları, beslenme uzmanları, Suriye uzmanları ve koronavirüs uzmanları aynı kişiler.” Üstüne söyleyecek bir şey yok. Tam olarak vaziyet bu.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder