Candaş Tolga Işık IŞİD neden bitirilemiyor?
HABERİ PAYLAŞ

IŞİD neden bitirilemiyor?

1999’daki “resmi” kuruluşu bir yana IŞİD’in bir anda hortlayıp dünyanın gündemine oturması, El Kaide’den ayrılıp sözüm ona hilafeti ilan ettiği 2014’tür.

Burada sorulması gereken soru şu: Düşmanları Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Rusya ve İngiltere olan geçmişi 4 yıldan ibaret bir örgüt nasıl oluyor da bir türlü bitirilemiyor?

Bu nasıl bir yapı ki dünyanın dört bir yanında vahşice kan döktükten sonra dönüp Rakka’da huzur içinde barınabiliyor?

Asya’dan Avrupa’ya, Amerika’dan Afrika’ya insanoğlunun başına musallat olmuş, vahşet kusan bir terör örgütü nasıl olur da 4 yıl boyunca yok olması gerekirken daha da büyür?

Haberin Devamı

Esasen bu sorunun muhatapları belli... Kimler mi? Sayalım...

IŞİD’den petrol satın alarak örgüte gelir sağlayanlar. Ortadoğu politikalarını uygulamak için her dönem maşa olarak terör örgütlerini kullananlar.

Bu amaçla 10 yılda bir örgütü tasfiye edip yenisini açanlar. Bölgedeki sözüm ona “milli çıkarları” gereği dolaylı veya direkt terörü finanse edenler.

Suriye’de hakim güç olabilmek adına IŞİD’le gizli ittifak kuranlar.

Esad’ı bitirmek adına sırf muhalif olduğu için vaktiyle IŞİD tehdidini görmezden gelenler.

İslam düşmanlığını körükleyerek Müslümanların radikalleşmelerinin, yaşadıkları toplumdan izole edilmelerinin, en nihayetinde terör örgütlerinin kucağına düşmelerinin önünü açan politikaların sahipleri.

O halde soruyu doğru soralım: “IŞİD neden bitirilemiyor?” değil, “IŞİD neden bitirilmiyor?”

IŞİD de dahil tüm cinayet şebekeleri yok edilebilir. Yeter ki emperyalizm terörü bir araç olarak kullanmaktan vazgeçsin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder