Candaş Tolga Işık İsteyenin bir yüzü...
HABERİ PAYLAŞ

İsteyenin bir yüzü...

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu dün partisinin grup toplantısında konuştu: “Şimdi teklif ediyorum, yerel seçimler için 17 ay beklemeyelim, buyurun gelin seçimleri erken yapalım. Şunu söyleyebilir; ‘Seçimleri erken yapacağız da anayasada hüküm var, 367’yi bulamayız.’ Söz, getir anayasayı değiştirelim, seçimi erkene alalım, kim milletten kaçıyor kim kaçmıyor çıksın ortaya. Biz milletten kaçmıyoruz.”



Soru şu: Bugüne kadar neredeyse her seçimde hezimete uğrayan Ana Muhalefet Partisi’nin Genel Başkanı’na şimdi bu kadar cesurca erken yerel seçim çağrısı yaptıran ne ola ki?



Cevabı basit: Kamuoyu anketlerinin sonuçları.

Arka arkaya gelen istifaların ardından durum nasıl bilmiyoruz ama bundan 1 ay öncesine kadar gelen tüm kamuoyu anketlerinde AK Parti özellikle büyükşehirlerde ciddi oy kaybı yaşıyordu.

Yarın seçim olsa CHP 3 büyükşehri birden kazanmaya hiçbir zaman olmadığı kadar yakın.

Hal böyleyken Kılıçdaroğlu siyaseten mantıklı görünen bir hamleyle erken yerel seçim çağrısı yaparak AK Parti’nin belediyeler ayağındaki bu kan kaybını fırsata çevirmek istiyor.



Peki, Kılıçdaroğlu’nun bu çağrısı iktidar tarafında karşılık bulur mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim iddialarını “Yok öyle bir şey” diye yanıtlamıştı.

Kılıçdaroğlu’nun dünkü çağrısından sonra AK Parti’nin üst düzey yöneticilerinden birine yeniden sordum. Yazıyı aldığım cevapla bitireyim: “Belediyelerde yenilenme süreci halihazırda devam ediyor. Yeni başkanların çoğu daha koltuğuna oturmadı bile. Böyle bir ortamda yerel seçimleri erkene almak sahip olduğumuz belediyeleri kendi elimizle muhalefete hediye etmek olur. Partide hiç kimsenin buna sıcak bakacağını sanmıyorum.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder