Candaş Tolga Işık İYİ Parti ne söyledi ki yüzde 20 oldu?
HABERİ PAYLAŞ

İYİ Parti ne söyledi ki yüzde 20 oldu?

Haberin Devamı

Reuters’ın Gezici araştırma şirketinden edindiği ankete göre İYİ Parti’nin seçime girmesi durumunda katılımcıların yüzde 43.8’i AKP’ye, yüzde 19.5’i ise İYİ Parti’ye yüzde 18.5’i CHP’ye, yüzde 8.8’i MHP’ye, yüzde 7’si ise HDP’ye oy verme eğiliminde.



Bir başka deyişle -4 bin 638 kişinin katıldığı bu ankete göre- Meral Akşener’in İYİ Partisi Türkiye’nin yeni ana muhalefet partisi oluyor.



Türkiye’de meydana gelen birçok sosyal ve siyasi hadiseyi izah etmek kolay değil ama bunu hiç değil!

Henüz vatandaşa hiçbir şey söylememiş, parti programını belirlememiş, ideolojik konumlamasını yapmamış bir siyasi parti nasıl oluyor da pat diye Türkiye’nin ana muhalefet partisi koltuğuna oturabiliyor?



Meral Akşener toplum tarafından saygı gösterilen, sevilen bir lider olabilir. Dolayısıyla partisine yönelik bir ilgi olması da doğaldır.

Ama Allah aşkına Akşener yüzde 20 oy alacak ne söyledi şu ana kadar, ne vadetti?



Şayet bu rakamlar doğruysa memlekette ne kadar muhalefet partisi lideri varsa istifasını vermelidir.

Çünkü vatandaşın sadece alternatif bir partiye duyduğu özlemle adından ve logosundan başka hiçbir şey bilmediği bir siyasi hareketi ülkenin en çok oy alan ikinci partisi yapması Kemal Bey için de Devlet Bey için de bir dramdır.

Şayet alıştığımız üzere yine bir anket skandalıyla karşı karşıyaysak ve birileri Akşener’i gazlamak için bunu yapıyorsa bilsinler ki Meral Hanım’a iyilik etmiyorlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder