Candaş Tolga Işık Kadın cinayetlerine "dikkat çekmek" mi?
HABERİ PAYLAŞ

Kadın cinayetlerine "dikkat çekmek" mi?

Dün bir habere denk geldim. Diyordu ki, “Kadın cinayetlerine dikkat çekmek için İstanbul’da bir binanın duvarına 400 çift kadın ayakkabısı asıldı.” Neymiş efendim bu proje farkındalık yaratmak için yapılmışmış!

Birkaç hafta önce başka bir haber vardı bir şarkıcı konser verecekmiş, konserden gelen parayı Emine Bulut’un ailesine bağışlayacakmış.

Ben hayatımda böyle utanmazlık görmedim. Zannedersin Emine Bulut ilk kadına şiddet vakası.

10 yılda 12 bin kadın katledildi haberiniz olsun. Toplumsal tepkinin dozuna bakıp “duyarlılık” gösteren bu zihniyetten iğreniyorum. Bunun adı düpedüz Türkiye’deki kadına şiddetten nemalanmaktır. Bunun üzerinden PR yapmaktır.

Haberin Devamı

Daha da ötesini söyleyeyim vampirliktir. Türkiye’de kadın şiddetin dikkat çekmeye ihtiyaç olunacak bir hali mi kaldı?

Her gün onlarca kadın artık öldürülmüyor, katlediliyor. Parçalanıyor, diri diri mezara konuyor, canlı canlı yakılıyor.

Farkındalık yaratıyorlarmış! Burası İsveç değil sen bırak bu pozları önce kadınları koru! Koru ki ölmesinler! Katledilmesinler.

Türkiye’nin belki de en ciddi 3 temel sorunundan biri olan kadına şiddeti sözüm ona duyarlı gibi davranarak kendilerine PR malzemesi yapan utanmazları kınıyorum.

MADEM SUUDİ ARABİSTAN, GÜNEY KIBRIS'IN YANINDA...

Suudi Arabistan Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin sondaj çalışmalarını “yasa dışı” olarak tanımladı. Suudi Dışişleri Bakanı Al Assaf, Doğu Akdeniz’deki petrol ve doğalgaz arama çalışmalarında Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin yanında olduklarını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Dışişleri Bakanlığı kendi topraklarında bizzat Suudi Arabistan Veliaht Prensi’nin talimatıyla işlendiği BM tarafından da raporlanmış Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili harekete geçmelidir.

Uluslararası kamuoyu ve hukuk nezdinden gereken adımlar atılmalıdır. Diplomasi tam da budur.

Büyük devletsen eğer “Madem öyle o zaman böyle” demesini bileceksin. Neye yanıyorum biliyor musunuz? Zamanında Türkan Saylan gibi anıt bir isim vefat ettiğinde cenazesine bir tek bakanın katılmadığı şu ülkede Suudi Arabistan’ın ölen Kralı için resmi yas ilan edildi arkadaş.

Haberin Devamı

İLBER HOCA YENİ BİR KİTAP YAZIYOR Kİ...

Fatih Sultan Mehmet büyük bir dahi. Çağa damgasını vurmuş olağanüstü vizyon sahibi müthiş bir lider... Osmanlı’da bir tane daha Fatih yok.

Ve işte o büyük hükümdarı sonunda büyük bir tarihçinin kaleminden daha okuyabileceğiz. Öğrendim ki İlber Ortaylı, Fatih Sultan Mehmet’i yazıyormuş.

Kronik Kitap’tan çıkacak bu kitap için sabırsızlanıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder