Candaş Tolga Işık Kadın kırımı!
HABERİ PAYLAŞ

Kadın kırımı!

Şule Çet davasında dün karar açıklandı: İntihar yok cinayet var! Çağatay Aksu müebbet, Berk Akand 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ordu’da kapısının önünde öldürülen Ceren Özdemir’in haberi geldi.

Kadın kırımı

20 yaşındaki Ceren’in katili aranırken Isparta’da önce boğazı kabloyla sıkılıp sonra kalbinden bıçaklanarak öldürülen 19 yaşındaki Güleda Cankel’i öğrendik. Dün bütün gün herkesin dilinde o meşhur söz: Artık yeter! Gel gör ki artık yeter demek artık yetmiyor.

En son artık yeter dendiğinde Özgecan Aslan katledilmişti. Özgecan Aslan’dan sonra 1700 kadın daha öldürüldü. Bu nasıl bir artık yeter, bana anlatır mısınız?

Haberin Devamı

17 yılda 15 bin kadın öldürüldü. Bu nasıl artık yeter?

Bu yılın haziran ayında 40 kadın öldürüldü.

Ağustos ayında 49 kadın öldürüldü.

Sanıyor musunuz ki sadece Ceren ve Güleda... Geçtiğimiz ay (kasım) 39 kadın daha öldürüldü. Bu ülkede kadına şiddet yok, kadına vahşet var. Türkiye’nin içinde bulunduğu bu utanç verici halin adını dün bir gazeteci (Burcu Karakaş) koydu: Bunun adı artık ‘kadın cinayeti’ değil kadın kırımı!

Katil katil de, diğerleri ne?

Kadın kırımı

23 kez suç duyurusunda bulundu, defalarca uzaklaştırma kararı aldı. Katili (eski kocası) uzaklaştırma kararını ihlal ettiği için gözaltına alındı. İfadesi alınıp aynı gün serbest bırakıldı.

Sonra ne mi oldu? Katil eski koca eline aldığı satırla Ayşe Tuba Arslan’ı katletti. Katil katil, Allah belasını versin. Peki 23 kez suç duyurusunda bulunulmuş, hakkında defalarca uzaklaştırma kararı bulunan bu manyağın sokağa salınmasında payı olanlar ne?

Ankara'dayım merkez tamam!

Babacan’ın partisine kimler gidiyor? Davutoğlu cephesinde neler oluyor? CHP’de Kurultay öncesi vaziyet ne? Binali Yıldırım Meclis Başkanı mı olacak? Yeni kabine ne oldu? Ankara’ya gitmek farz oldu. Bir-iki gün kulisleri takip edeceğim. O koşuşturmada yazamayabilirim. Bir günlüğüne izninizi rica ediyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder