Candaş Tolga Işık Kanal İstanbul siyasi değil bilimsel bir tartışma olmalı
HABERİ PAYLAŞ

Kanal İstanbul siyasi değil bilimsel bir tartışma olmalı

Kanal İstanbul’la ilgili devam eden siyasi tartışmalar umurumda değil. Bu proje siyaseten değil bilimsel olarak tartışılmalı. Getirileri ve götürüleri bilim insanlarınca tartışılmalı. Mesela yer bilimleri alanında Türkiye’nin en önde gelen hocalarından Prof. Dr. Naci Görür’ün tamamen bilimsel analizleri ve uyarıları çok önemli. Hoca üç önemli soruna dikkat çekiyor:

1- Bu projenin yapımı aşamasında bölgedeki bitki ve hayvan yaşamına ciddi zarar vereceğini

2- Marmara’daki aktif fay hattından dolayı projenin ve çevresinde kurulacak yeni yaşam alanlarının çok daha büyük risk taşıyacağını

Haberin Devamı

3- Marmara’nın dünyanın en kirli denizi Karadeniz’le bu şekilde birleşmesinin zaten can çekişen Marmara Denizi’nin sonunu getireceğini... Umarım yetkililer Kanal İstanbul’u yapma ya da yaptırmama yarışını bir an önce bırakıp bilime kulak verirler. Ve Türkiye için doğru olan ne ise o yapılır.

FATİH TERİM ELEŞTİRİLMİYOR MU?

Kırmızı Çizgi Fitbol’da Serdar Ali Çelikler, Fatih Terim’in eleştirilmediğini iddia edince Mehmet Ayan itiraz etti. En son Paris Saint Germain faciasından sonra yeniden bu soru gündeme geldi: Fatih Terim sahiden eleştirilmiyor mu? Türkiye’de bir Fatih Terim medyası mı var?

Galatasaray’ın ve Fatih Hoca’nın bu yılki performansına her türlü itiraza varım ancak bu ülkede Fatih Terim de eleştirilmiyorsa kim eleştiriliyor arkadaş?

İtalya’ya gitti geldi yemediği dayak kalmadı. Milli Takım’da yaşadıkları sonrası yazılanlar, en son Çeşme’deki kavganın ardından çıkan haberler, yazılar... Futbol kariyeri değil sadece kişiliği, tarzı, konuşması... Kendisi değil sadece yedi sülalesi...

Bu kadar sert, ağır eleştiri kime yapıldı bugüne kadar? Yanlış anlaşılmasın bir gazeteci olarak eleştiriyi ve eleştireni eleştirmek gibi bir tavrım kesinlikle yok, olamaz da. Fatih Terim’i seversiniz, sevmezsiniz ona da karışmam. Ama Fatih Terim eleştirilmiyor demek büyük haksızlıktır, kimse kusura bakmasın.

2019 TÜRKİYESİNİ ANLATMAK İÇİN ÜÇ ÖRNEK!

Şeyma’nın namaz açılımı, Kerimcan’ın uçak saçılımı, Murat’ın Instagram video ayarları... Öyle uzun sosyolojik analizlere, psikiyatrik tahlillere filan gerek yok: 2019 yılı Türkiye’sini anlat deseler herhalde bu üç örnek yeterli olur.

Haberin Devamı

Ayrıca bu arkadaşlara hiç boşuna kızmayın. Bir söz var: “Suç resitali verende değildir, suç alkışlayandadır.” Bu arkadaşların her birini takip edip, onlara kanaat önderi muamelesi yapan milyonlar olarak kendinize kızın kızacaksınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder