Candaş Tolga Işık Karantinaya hasta ziyaretine gidilen bir ülkede Sağlık Bakanı ne yapsın?
HABERİ PAYLAŞ

Karantinaya hasta ziyaretine gidilen bir ülkede Sağlık Bakanı ne yapsın?

Başından beri söylüyorum, devletimiz sağlıktan içişlerine kadar her alanda süreci çok iyi götürdü. Ancak bu yeterli değil. Bu salgını iyi yönetebilmek için iki olmazsa olmaz var. Birincisi, devlet tüm tedbirleri alacak. İkincisi, vatandaş devletten bağımsız kendi sorumluluğunu bilerek hareket edecek.

İtalya’yla ilgili “Devlet ciddiye almadı” söyleminin gerçek olmadığını dün Prof. Dr. Mehmet Ceyhan çok güzel anlattı: “İtalya’da salgını patlatan devletin değil, vatandaşın duyarsızlığı, umursamazlığıydı. İlk gün okulları tatil eden devlet her şeyi yaptı.” Üzülerek söylüyorum devletin her türlü mücadelesine rağmen vatandaş ayağında korkunç bir sorumsuzluk dalgası Türkiye’yi de bir felakete sürüklüyor.

Haberin Devamı

Karantinaya hasta ziyaretine gidilen bir ülkede Sağlık Bakanı ne yapsın

Devletin en başında işi sıkı tutması sayesinde şu an tüm dünyada en iyi durumda olan biziz ama diğer taraftan sadece bir hafta içinde kritik hasta sayısı olan 100’e ulaştığımızı da görmek zorundayız. Çünkü yaşadıklarımız inanılır gibi değil. Karantinadan kaçmaya çalışanlar, karantinada polise tükürerek hastalık bulaştırmak isteyenler, karantinada olması gerekirken sahil bölgelerine tatile giden ünlüler... Dün bir arkadaşımın akrabaları Almanya’dan gelip karantinaya alınan yakınlarına hasta ziyaretine gidiyordu Başakşehir’e!!!

Acı reçeteyi yazmak zorundayız. Türkiye, önümüzdeki 15 gün içinde bu bireysel duyarsızlığa yasal bir yolla dur demezse sonumuz İtalya gibi olacak! Bilim Kurulu Üyesi Alpay Azap “Singapur olma şansımızı kaybettik, şimdi tüm çabamız İtalya olmamak” dedi.

Singapur niye olamayız? Çünkü Singapur’da kurallara uymazsanız vatandaşlıktan atılmaya varana kadar ağır cezalarla karşı karşıya kalıyorsunuz! Hiç lafı eğip bükmeyelim, derhal karantina kurallarına uymayanlara ağır yasal yaptırımlar getiren bir karar almalı hükümet! Acı reçete sokağa çıkma yasağıysa, şu kritik bir hafta 10 günlük süreç için gerekirse sokağa çıkma yasağı uygulanmalı.

Karantinaya hasta ziyaretine gidilen bir ülkede Sağlık Bakanı ne yapsın

Devlet, her şüpheli vakanın başına bir polis dikip ya da çip takıp takip edemeyeceğine göre şu an için en sert, en agresif tedbirler neyse onu almak zorundayız. Kimse kusura bakmasın, bu konuda hassasiyet gösteren duyarlı vatandaşlarımızı tenzih ederim ancak bu vurdumduymazlık artık ölümcül bir noktada. Şakası yok.

Haberin Devamı

'Karantinadan kız kaçırma'

Kıbrıs Sivil Havacılık Müdürü’nün karantinadan kız kaçırma skandalı sosyal medyada patlayınca İçişleri Bakanı olaya el attı; sorumlular, daha doğrusu sorumsuzlar tek tek cezalandırılıyor. Peki bu olayla bitti mi? Size birkaç haber hatırlatayım: Dört gün önce Avrupa’da konser veren sanatçı İstanbul’a gelip çocuğunu alıp İzmir’deki yazlıklarına gitti…

Erasmus’tan gelen öğrenciler karantinaya alınırken her ne hikmetse bu öğrencilerin bazıları dün Beşiktaş’taki kanatçıdan fotoğraf paylaştı… “Yurtdışından geldiler, karantinaya girmediler. Bu ünlülere dikkat” diye magazin haberi var arkadaş! 10 kere değil 100 kere söyleyeceğim, Türkiye çok iyi başladığı salgınla mücadelede son derece kritik bir noktada.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder