Candaş Tolga Işık Kartal'da o şekilde çökecek çok bina var!
HABERİ PAYLAŞ

Kartal'da o şekilde çökecek çok bina var!

Kartal’da çöken binanın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bölgeye ilk gidenlerdendi. Kurum, enkazın önünde yaptığı açıklamada çöken binanın son 3 katının kaçak olduğuna dikkat çekmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum inşaat işinin piridir. O gün ekibiyle birlikte Kartal’da çöken binanın yanındaki diğer binaları da gezmişler. Bakan Kurum gördüğü tablo karşısında dehşete düşmüş. Yandaki binaların hepsi sorunlu, kiminde kolonlar kesilmiş, kiminde beton çürümüş, statik hesaplar yanlış yapılmış, ne mühendislik ne mimarlık hizmeti alınmış... Adeta bir felaket! Çöken bina 27 yıl önce yapılmış. Kartal’da o bölgedeki sorunlu yapıların neredeyse tamamı 2000 yılı öncesi inşa edilmiş. Bakan bu tabloyu görünce derhal ekibine talimat vermiş. Bakanlık ekipleri şimdi Kartal’daki bu çürük yapıları teker teker incelemeye alıyor. Gerekirse hepsi yıkılacak! Ben Kartal’da doğdum büyüdüm. Vaktiyle defalarca yazdım. Çöken o bina ne ilk ne de son... Kartal sahiline gidin bakın, eğik apartmanlar var, eğik! İstanbul Valiliği’ne 50 kere ihbar ettim. Kartal Belediyesi’ne 40 kere yazdım. Uyudular! Bu felaket sadece vatandaşın vurdumduymazlığıyla değil, devletin de sorumsuzluğuyla geldi. Dolayısıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sonunda atılan bu hayati adım için teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

ÇÖKEN BİNANIN ZEMİNİNDEKİ İŞLETME KOLON KESTİ Mİ?

Kartal’da çöken binayla ilgili herkes şunu konuşuyor: “Zemin kattaki işletme oraya bir iş makinesi koyabilmek için bazı kolonları kesti. Binanın çökmesine vaktiyle kesilen o kolonlar sebep oldu.” Kartal Belediyesi’ne soruyoruz; doğru mu bu?!

SEN ÇOCUĞU YAP, NASIL OLSA FİLİPİNLİ BAKICI BÜYÜTÜR!

Gündemde annesinin aşırı gezmesinden dolayı velayeti babasına verilen bir yavrucağın haberi var. Ana-babalık meselesi bizde çok yanlış anlaşıldı. Mevzuyu çocuk yapmak sanıyorlar. Oysa iş çocuğu yapmak değil, çocuğu büyütmek. Bir birey olurken yanında olmak. Çok yazık... Bir insanın evladından daha mühim bir işi, önceliği olabilir mi yahu? Bakıcı büyütsün diye çocuk yapmak nasıl bir vicdansızlıktır?

Haberin Devamı

‘FAKİRE TİPİM MÜSAİT DEĞİL’

Oyuncu Bade İşçil sürekli zengin kızı karakteri oynuyor olmasıyla ilgili konuşmuş “Fakire tipim müsait olmuyor...” Bade Hanım anlatsa da biz de öğrensek fakire müsait tip nasıl oluyor? Ben biyoloji okudum ama bilmiyorum. Bade Hanım bize anlatsın; insan tipleri ne zamandan beri fakire müsait olanlar ve olmayanlar diye ayrılıyor...

BABANIZ ÖLDÜ NELER SÖYLEYECEKSİNİZ?

Fatih Terim babasını kaybetti. Terim hastaneden çıkarken bir gazeteci şöyle soruyor: “Babanız öldü, neler söyleyeceksiniz?” Yahu arkadaş bu nasıl soru? Babasını yitirmiş bir insan ne söyleyebilir??? Bunun adı soru falan değil, kusura bakmayın düpedüz saygısızlık. Önce o acılı evlada sonra da gazetecilik mesleğine.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder