Candaş Tolga Işık Kaşıkçı'yı İstanbul'daki konsolosluğa ABD Büyükelçiliği mi yönlendirdi?
HABERİ PAYLAŞ

Kaşıkçı'yı İstanbul'daki konsolosluğa ABD Büyükelçiliği mi yönlendirdi?

Cemal Kaşıkçı Amerika’da yaşıyordu. Amerika’da Suudi Arabistan Büyükelçiliği/ Başkonsolosluğu yok mu?

Kaşıkçı “Aile Durum Belgesi” almak için neden İstanbul’a geldi?

Kaşıkçı’yı istediği vizeyi alabilmesi için Suudi Arabistan konsolosluğundan evrak getirmeye İstanbul’daki konsolosluğa yönlendiren Amerikan Büyükelçiliği mi?

CIA bu Suudi gazeteciye yönelik eylemi telefon dinlemeden tespit ettiyse neden Kaşıkçı’yı uyarmadı? Neden seyahatine izin verdi? Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. İddia o ki Kaşıkçı’nın İstanbul’a gitmesi için ısrarcı olan nişanlısı! Bu doğru mu? Cengiz neden nişanlısıyla birlikte konsolosluk binasına girmedi? Türkiye Cumhuriyeti devleti güvenlik ve istihbarat birimleri bu sorulara cevap arıyor. Hiç şüphe yok ki düğümü bu cevaplar çözecek.

Haberin Devamı

CIA OYUN KURAR, FBI TEMİZLER, PARAYI ABD HÜKÜMETİ ALIR!

Amerikan basını Cemal Kaşıkçı hadisesini tam da Trump’ın geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan Kralı’na hitaben, “Biz olmasak koltuğunda 2 hafta oturamazsın. Seni koruduğumuz için bize ödeme yapmalısın” açıklamasından sonra ortaya çıkardı. Bu iş tek başına Suudi Arabistan’ın becerebileceği türden bir iş değil. Eylemin tüm detayları işin içinde bir CIA dahli olduğuna işaret ediyor. Ankara’da dün üst düzey bir güvenlik-istihbarat uzmanına şunu sordum:

Amerikan hükümetinden art arda gelen Cemal Kaşıkçı olayına yönelik “Takip ediyoruz, FBI görevlendirildi...” mealinden açıklamaları nereye koyacağız?

Film repliği olabilecek bir cevap verdi: “Amerikalılar böyle çalışır: CIA oyun kurar, FBI temizler, parayı ABD hükümeti alır.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder