Candaş Tolga Işık Kılıçdaroğlu ve İnce görüşmesinden ne çıkar?
HABERİ PAYLAŞ

Kılıçdaroğlu ve İnce görüşmesinden ne çıkar?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce’yle görüşecek. Görüşme talebi Muharrem İnce’den geldi. Konu muhtemelen yaklaşan yerel seçimler öncesi İnce’nin kamuoyunda da çokça yer bulan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı.

İnce’nin adaylığıyla ilgili CHP yönetiminde genel kanı negatif. Bu adaylığa olumsuz bakanların en büyük argümanı cumhurbaşkanlığı seçiminde İstanbul’da alınan oyun referandumda alınan oyun altında kalması.

Hatırlatalım; referandumda İstanbul’dan yüzde 51.35 HAYIR oyu çıkarken Muharrem İnce cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 37 oy almıştı. Kimine göre çok objektif kimine göre ise son derece sübjektif bir değerlendirme. Bunun üzerine yorum yapmayacağım.

Haberin Devamı

Kaldı ki bana sorarsanız İnce’nin aday gösterilmemesinin asıl nedeni bu rakamlar değil.

Muharrem İnce’nin 24 Haziran akşamından başlayan ve bitmek bilmeyen bütün başarıları kendine, bütün başarısızlıkları partisine ihale eden tavrı.

İnce’nin en son cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili mağlubiyeti “Gel bakalım Muharrem”e bağlaması bardağı taşıran son damla oldu. Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesinden farklı bir sonuç çıkar mı bilmiyorum.

Lakin Kemal Kılıçdaroğlu’nun aklında İstanbul için Muharrem İnce yok! Yakın çevresinden duyduğum kadarıyla Kemal Bey üç isim üzerinde duruyor ki bunların arasında en güçlü aday Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu. CHP’nin İstanbul adayı muhtemelen İmamoğlu olacak. Diğer iki isimden biri ise iş dünyasından, diğeri siyasetten.

BİNALİ YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTEMİYOR AMA...

Binali Yıldırım’ın aday olmayacağını savunanlardandım. Görünen o ki ben yanılacağım. Henüz hiçbir görüşme, teklif yok ancak tüm sinyaller AK Parti’nin İstanbul adayının Binali Yıldırım olacağını işaret ediyor. Başından beri yazıyorum. Binali Bey bu işe gönüllü değil. İsteği Meclis başkanlığında devam etmek. Binali Yıldırım’a kalsa asla aday olmaz. Hâlâ da aynı noktadayım. Ancak söz konusu Yıldırım olunca akılda tutulması gereken çok önemli bir husus var. Binali Bey bugüne kadar kendi uygun gördüğünü değil, her zaman liderinin ve partisinin uygun gördüğünü yaptı. Misal İzmir’den kaybedeceğini bilerek belediye başkan adayı olmuştu. Anlaşılan o ki geldiğimiz noktada partisi ve genel başkanı “Kazanmamız için senin İstanbul’a aday olman gerek” diyecek ve Binali Yıldırım aday olacak. Bu hafta bu iş netleşir.

Haberin Devamı

CHP, YEREL SEÇİMDE AK PARTİ VE HDP SEÇMENİNİN KAFASINI KARIŞTIRABİLİR Mİ?

CHP yönetiminde hatırı sayılır bir isimle karşılaştım geçenlerde... Konu Abdüllatif Şener’in CHP’den belediye başkan adaylığına geldi. “Büyükşehirlerden olmaz” dedi. “Niye?” dedim. “Bizim büyükşehirlerde oy almamız için öncelikle AK Parti’den ardından da HDP seçmeninden oy almamız şart... HDP’yi bilmiyorum ama Şener, AK Parti cenahına ‘sempatik’ gelen biri katiyen değil” dedi. Kazanmak için AK Parti ve HDP seçmeninden de oy almak teoride doğru. Ancak pratikte bu ne kadar mümkün hep birlikte göreceğiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder