Candaş Tolga Işık Kim bilir bu kez nasıl bir ihmale kurban verdik?
HABERİ PAYLAŞ

Kim bilir bu kez nasıl bir ihmale kurban verdik?

Ankara’dan Konya’ya doğru yola çıkan yüksek hızlı trenle kılavuz trenin kafa kafaya çarpışıp 9 kişinin öldüğü 86 kişinin yaralandığı kazanın üzerinden daha 1 yıl geçmedi. Makasçının verdiği ifadeyi hatırlıyor musunuz?

Hatırlatayım: “Makas değiştirmeyi unutmuş olabilirim!” Bu kez de Bilecik’te kılavuz tren tünelde raydan çıktı: 2 makinist öldü. Bu kaçıncı demiryolu kazası? Bu kaçıncı kaybettiğimiz can? Ve kim bilir bu kez nasıl bir ihmale kurban gitti insanlar?

Yüreği yeten bir Ulaştırma Bakanlığı yetkilisi var mı? Bir anket yaptırsın ve vatandaşa “Türkiye’de demiryoluyla seyahat sizce güvenli mi?” diye sorsun... Yüzde 90’ın altı çıkarsa hiçbir şey bilmem.

Haberin Devamı

İKİ GÜZEL HAREKET!

Teknolojinin hayatın her alanını sardığı, eğitimden ekonomiye kadar hayatın her alanında bu sayede devrim niteliğinde değişimlerin yaşandığı bu dönemde Türkiye’de TEKNOFEST adında müthiş bir organizasyon yapılıyor. Arkasında yine Türkiye’nin insansız hava araçları alanında dünyayla rekabet eden bana göre en milli kuruluşlarından biri BAYKAR var.

BAYKAR’ın sahibi, yöneticileri arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar var. Hal böyle olunca da TEKNOFEST bir AK Parti organizasyonu gibi algılanıyor. İşte bu yanlış algıya dün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Dur” dedi. TEKNOFEST’e katılan ilk ve tek CHP’li, Ekrem Başkan oldu.

Teknoloji meraklısı gençlerle buluştu, TEKNOFEST’i düzenleyenlerle görüştü, stantları ziyaret edip bu alanda çalışanlarla zaman geçirdi. Çok ama çok güzel bir hareketti, tebrik ediyorum. İkinci tebriğimiz ise Iğdır’dan iki ilçe belediye başkanına.... Karakoyunlu ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı Bayram Ballı, Merkez İlçe Belediye Başkanı HDP’li Yaşar Akkuş’u makamında ziyaret etti. İkisine de helal olsun.

Ne dersiniz siyasetteki kutuplaşmanın sokağa yansıdığı ve farklı düşünenlerin birbirini ne yazık ki bir kaşık suda boğmaya hazır beklediği ülkemizde şu güzel hareketlerin sayısını artırmak gerekmiyor mu?

TANPINAR BUGÜNÜ 70 YIL ÖNCE GÖRMÜŞ

“Çocuklarımızı belirli yaşlara kadar okutmayı adet edindik. Bu çok güzel bir şey! Fakat günün birinde bu mektepler sadece işsiz adam çıkaracak, bir yığın yarı aydın hayatı kaplayacak... O zaman ne olacak?”

Haberin Devamı

Bu sözler bundan 70 yıl önce Ahmet Hamdi Tanpınar tarafından söylenmiş. Ne müthiş bir öngörü öyle değil mi?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder