Candaş Tolga Işık Kim doğru söylüyor?
HABERİ PAYLAŞ

Kim doğru söylüyor?

Türkiye bizzat İçişleri Bakanı tarafından sınırdan çıkıp yabancı ülke sınırına giriş yapan düzensiz göçmen sayılarını açıklarken Yunanistan buna başbakan düzeyinde “Yok öyle bir şey” diyerek çok daha düşük rakamlar açıklıyor ve “onları da geri gönderiyoruz” diyor. Kimin doğru söylediğini dün İngiliz BBC kanalı ortaya çıkardı.

BBC, tam da Bakan Süleyman Soylu’nun dediği gibi sınır boyunca geçişlerin sadece sınır kapılarından olmadığını, bizzat Yunanistan’a diğer yollardan giriş yapan düzensiz göçmenlerle yaptığı röportajlarla gösterdi.

Haberin Devamı

Sınırda görev yapan bir güvenlik yetkilisiyle konuştum dün. Anlattıkları karşısında ağzım açık kaldı. Sadece şunu bilin: Türkiye sınırda şu an saniye saniye nokta tespiti yapıyor.

KÖTÜLÜK DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMUŞ

Yunanistan’ın mülteci korkusunun geldiği nokta, dünyada kötülüğün ulaştığı boyutu göstermesi açısından ibret verici bir hal aldı: İçinde onlarca çocuğun hatta bebeğin olduğu bir bota bomba atmak, dalga yaratıp batırmaya çalışmak…

Sahile yanaşan içinde tir tir titreyen insanlarla dolu bota sahilden “Gelmeyin, defolun” diye bağıranlar, taş atanlar… Bu dünya yıkılsın arkadaş. Yıkılsın yeniden kurulsun. Eşkıya dünyaya hükümdar olur mu bilmem ama kötülük çoktan olmuş.

YUNAN MEDENİ BİZ BARBARIZ ÖYLE Mİ?

“Sorsan medeniyetin beşiği biziz” derler. “Her şey Helen ile başladı, medeniyet bizden sonra geldi bu gezegene” derler. “Demokrasinin şahikası Atina’dan çıktı” derler. Bunu diyenler denizin ortasında bir bottaki 3 yaşındaki çocuğa bomba yağdırıyor. Soğuktan donmak üzere olan insanlara “Ölün ama gelmeyin” diye bağırıyor.

Medeniyetin beşiğinin bugünkü dışişleri bakanına “Göçmenlere yönelik şiddet” hatırlatılıp “Bunu yapmaya hakkınız var mı?” diye soruldu, “Sınırlarımızı koruyoruz” diye yanıt verdi. 4 milyon insana kapılarını sonuna kadar açıp, kendi yediğinden, içtiğinden paylaşan Türkler barbar bunlar medeni öyle mi? H…. ordan!!!

TARİHE AYAR VEREN KADINLAR

#tarih dergisinin bu ayki kapağına bayıldım: “Tarihe Ayar Veren Kadınlar.” Gürsel Göncü ve ekibi yine müthiş bir çalışma yaparak dünyayı değiştiren kadınların kendi alanlarının en iyisi tarihçilere, yazarlara yazdırmış. Sadece okumakla kalmayıp, muhafaza da edilmesi gereken bir sayı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder