Candaş Tolga Işık Kıyak çıkarırken hiç böyle değildiniz?
HABERİ PAYLAŞ

Kıyak çıkarırken hiç böyle değildiniz?

Meclis’teki plan bütçe görüşmelerinde dün yine kavga kıyamet koptu. İktidar partileri vekilleriyle muhalefet partileri vekilleri birbirlerine girdi. Tehditler, hakaretler havada uçuştu.

Peki, çok değil 3-5 gün önce kendilerine kıyaklarla dolu paketi oylarken süt dökmüş kuzu gibi oturan, gecenin 3 buçuğunda kardeş kardeş oylama yapıp evlerine giden vekillerimizin sahiden kavga ettiğine inanan var mı? Sanmıyorum.

OSMANLI’YA MATBAA NEDEN GEÇ GELDİ?

Emrah Safa Gürkan Hoca ile İlker Canikligil YouTube’da “Olmaz Öyle Saçma Tarih” ile tarihte doğru bilinen yanlışları muhteşem bir dille anlatıyor. Bunlardan biri de Osmanlı’ya matbaa neden geç geldi? Hep bilinen şuydu: Sansür vardı, ulema istemedi.

Haberin Devamı

Oysa bakın Emrah Hoca ne diyor: “Osmanlı’ya matbaa 1727’de geldi, Avrupa’ya ise 1439’da geldi. 300 yıllık bu gecikmeyi hep din adamlarının muhalif olması, hattatların buna muhalefet etmesi gibi sebeplerle anlattılar. Halbuki “Matbaa gelmiyorsa izin verilmemiştir” iddiası yanlış. Aslında matbaa Osmanlı’ya geliyor.

Osmanlı Hristiyanlarına geliyor ama talep görmüyor. Osmanlı’da esas problem bu: Kitap okuma talebi eksikliği... Bu talep Avrupa’da var, Japonya’da var ama maalesef Osmanlı’da yok. Japonya’da 18’inci yüzyılda “best seller” kavramı var. 1697’de Fransa’da kitap okuma oranları yüzde 27 bu oran 1790’da yüzde 40’lara çıkıyor.”

BOMBA KULİS: KARS LOBİSİ BİR DAHA NE ZAMAN TOPLANIYOR?

Uzun süre Türkiye’nin gündemini meşgul eden Kars Lobisi önümüzdeki günlerde kaz gündemiyle (!) toplanmaya hazırlanıyor. Kimler yok ki? Deniz Zeyrek, Doğan Şentürk, Hadi Özışık, Erdal Torunoğulları, Bingür Sönmez, Ural Aküzüm, Barış Yarkadaş, Zafer Algöz, Serdar Ali Çelikler... He unutmadan bir de ben, şahsım. Listeye bakınca bu Cüneyt Özdemir’e hak vermemek mümkün değil sanırım. Bu Kars lobisi neymiş arkadaş!

ACUN HAKLI!

TV8 ve FOX TV arasında format hırsızlığı polemiğini duydunuz mu bilmiyorum? Acun’un parasını verip yayınladığı aynı zamanda 40 ülkede yayınlanan, Türkiye’de de 10’uncu yılına giren meşhur “Yemekteyiz” formatına karşı FOX TV’nin Zuhal Topal’la Sofrada’sı...

Haberin Devamı

FOX TV ısrarla bunun özgün bir içerik olduğunu savunuyor. Dün bir seyredeyim dedim. FOX TV özellikle haber alanında büyük başarılara imza atıyor. Başta Doğan Şentürk olmak üzere orada çalışan arkadaşlarımızın başarılarıyla en çok biz gurur duyuyoruz.

Ama bu nedir arkadaş? FOX TV’ye hiç yakışıyor mu? Zuhal Topal’a yaptırdıkları işin TV8’deki “Yemekteyiz”in taklidi olduğunu anlamak içi televizyoncu filan olmaya gerek yok. Bir çift gören göz sahibi olmak yeterli.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder