Candaş Tolga Işık Kulis: CHP neden İzmir adayını açıklayamadı?
HABERİ PAYLAŞ

Kulis: CHP neden İzmir adayını açıklayamadı?

CHP’nin dünkü MYK’sında İzmir adayına karar verilmesi bekleniyordu. Yine olmadı. Aziz Kocaoğlu’nun çarkı falan derken Kılıçdaroğlu son dakikada İzmir büyükşehir adayı başlığını MYK gündeminden çıkardı.

İzmir’in birkaç ilçesi konuşuldu. Kılıçdaroğlu’nun MYK gündemine bu ince müdahalesinin nedeni İzmir’de halen bir ortak karar verilememiş olması. İl başkanı ve teşkilatı Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’u istiyor.

Anketlerin hepsinden Tuncay Özkan çıkıyor. Genel Merkez ise Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i istiyor. Bütün bunların üstüne bir de Aziz Kocaoğlu girdi son dakika topa.

Haberin Devamı

Esasen iki güçlü aday var: Tuncay Özkan ve Tunç Soyer. Tuncay Özkan hem MYK üyesi, hem genel başkan yardımcısı özetle CHP’de özgül ağırlığı olan bir milletvekili. Ve altını çiziyorum tüm anketlerde adı en başta çıkıyor.

Tuncay Özkan’ı görmezden gelip Tunç Soyer’in adaylığını açıklamak kolay iş değil. Genel Başkan Kılıçdaroğlu istese Özkan’ı çağırıp “Sen genel başkan yardımcımsın, ben senin burada devam etmeni istiyorum. İzmir aday adaylığını çek” diyebilir.

Tartışmalar da biter. Ancak Kılıçdaroğlu, parti içindeki aday belirlemede demokratik süreç sonuna kadar işlesin istiyor. İzmir adayı önceki yerel seçimde 8 Şubat’ta açıklandı. Aslında geç kalınmış da değil.

Ancak iş uzadıkça kamuoyunda “CHP’nin haline bak, İzmir adayını bile açıklayamıyorlar” şeklinde bir algı oluşuyor. Bu da partiye zarar veriyor. Bir sonraki MYK’ya kadar bu tartışma devam edecek. Son durumda Tunç Soyer hâlâ bir adım önde görünüyor. Ama burası CHP; ne zaman ne olur kimse bilemez.

CUMHURBAŞKANI’NIN FAZIL SAY KONSERİNE GİTMESİ...

Güzel şeyler de oluyor bu ülkede. O güzel şeylerden biri bu akşam Ankara’daki Congresium’da yaşanacak.

Truva Sonatı konserinde Erdoğan, Fazıl Say’ı dinleyecek. Türkiye’nin siyasi duruşu, dünya görüşü ve hayat tarzı tamamen farklı iki insanı bir sanat faaliyetinde bir araya gelecek.

Fazıl Say’ın daveti kadar Erdoğan’ın bu davete icabeti de çok şık ve çok zarif. Gerçekten çok güzel hareketler bunlar... Artarak devam etsin ne olur.

Haberin Devamı

INSTAGRAM’A BAKINCA HERKES BENJAMİN BUTTON MAŞALLAH!

Instagram’da bir furya başladı. Herkes 10 yıl önceki fotoğrafıyla şimdiki fotoğrafını yan yana koyup geçen 10 yıla meydan okuyor! En az 100 kişinin fotoğrafına baktım, arkadaş bir tek Allah kulu da yaşlanmaz mı?

Herkes nasıl gençleşmiş, nasıl güzelleşmiş! Herkesin yüzüne nasıl bir ışık, nasıl bir enerji gelmiş! Fotoşop sen nelere kadirsin?!

CHP-HDP İTTİFAKI İMAMOĞLU’NU BAŞKAN YAPMAYA YETER Mi?

İstanbul’da HDP oylarının seçimin kaderini belirleyeceği kesin. O oyların büyük oranda İmamoğlu’na gideceği de... Ancak unutmayın, HDP seçmeninin bu eğiliminin İYİ Parti ve MHP seçmeninde karşı eğilim doğuracağı da bir o kadar kesin.

Kaldı ki haftalardır yazıyorum, İstanbul’da CHP’nin 1 numaralı önceliği Kürtlerden, muhafazakarlardan veya milliyetçilerden oy almak değil, kendi küskün seçmenini yeniden sandığa götürecek bir motivasyon yaratmak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder