Candaş Tolga Işık Libya meselesi Libya'dan ibaret bir hadise değil!
HABERİ PAYLAŞ

Libya meselesi Libya'dan ibaret bir hadise değil!

Bu köşenin arşivi ortadadır, merak eden buyursun baksın; Türkiye’nin Suriye politikasını en çok eleştirenlerden biriydim, eleştirilerimin de hâlâ arkasındayım. Lakin Libya politikamızla Suriye politikamızı birbirine karıştırmayalım. Suriye’de yekten Esad’ı düşman ilan etmek, iç savaşın tarafı olmak ne kadar büyük bir hataydıysa; Libya meselesinde masada inisiyatif sahibi güç olmak bir o kadar doğru bir karardır.

Çünkü Türkiye bu coğrafyanın devlet geleneği olan üç ülkesinden biridir. Türkiye, Irak gibi, Suriye gibi kuma cetvelle çizilmiş bir ülke değildir. Doğu Akdeniz’de bu coğrafyanın tüm dengelerini değiştirecek bir tezgâh sahneye konurken Türkiye bu tezgâha seyirci kalamaz.

Haberin Devamı

Libya’daki iktidar savaşı Libya’dan ibaret bir hadisenin çok ötesinde bölgede bir güç savaşı… Türkiye bölgede var olduğunu dosta düşmana göstermek zorundadır. Buradaki en önemli sorun denge! Yeter ki Suriye’deki gibi dengeyi kaçırmayalım!

SİZ ÇOK TELEVİZYON SEYREDİYORSUNUZ, ÇOK!

Türkiye’de sinemaya iki beklentiyle gidiyor seyirci: Ağlamak ya da gülmek! İyi film, iyi oyunculuk, iyi senaryo… Bunlar ortalama sinema seyircisi için çok da mühim şeyler değil. Hal böyleyken Cem Yılmaz’ın Karakomik Filmler serisinin seyirciye “sıkıcı” gelmesi çok da büyük sürpriz değil! Sürpriz olan Cem Yılmaz’ın bu beklentiyi bildiği halde iyi film yapmakta ısrarcı olması.

Karakomik Filmler 2’yi seyrettim dün. “Aşıkların dostu delilerdir” diye biten ve Özkan Uğur’un adeta bir resitale çevirdiği ilk film “Deli”yi çok beğendim. İkinci film "Kaçamak"ta müthiş bir Türkiye eleştirisi var: “Siz çok televizyon izliyorsunuz, çok!"

Her ne kadar Cem Yılmaz filmden önce “Filmlerimiz komik değil” diye uyardıysa da (!) salonu kahkahaya boğan sahneler de var. Gel gör ki bu filmlerin hiçbirinin GORA kadar gişe yapmayacağı kesin. Hatta Cem Yılmaz’ın bu filmler yüzünden yiyeceği linç de öyle! Buna rağmen Cem Yılmaz’ın iyi film yapma inadına çok saygı duyuyorum.

BILIBENDE NE DEMEK?

Tik Tok’ta, YouTube’da Bılıbende fırtınası esiyor şu ara… İki genç Kürtçe halay havalarından potpori yapmış, şahane de olmuş. Bılıbende’yle yapılan videolar ise efsane! Merak ettim dün Kürtçesine güvendiğim dostlara “Bılıbende ne demek?” diye sordum. Birçoğu bilmiyordu. En son Ahmet Güneştekin’i aradım, şarkıyı dinledi “Burnu büyük demek” dedi.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder