Candaş Tolga Işık Madem ben iktidar olamıyorum...
HABERİ PAYLAŞ

Madem ben iktidar olamıyorum...

Haberin Devamı

Hiç şüphesiz, AK Parti geçtiğimiz 12 yılda önemli işlere imza attı, hayal bile edilemeyecek projeleri hayata geçirdi.

12 yıldır kesintisiz kazanılan sandık zaferleri bunun en önemli göstergesiydi.

Peki, ne oldu da bugüne kadar her seçimde açık ara “tek başına iktidar” çıkan AK Parti, bugün iktidar kuramayan dahası hiçbir partinin birlikte yürümek istemediği bir hale geldi?

* * *

Zurnanın zırt dediği yer Gezi’dir.

Erdoğan kendisine oy vermeyen Türkiye’nin diğer yüzde 50’si ile arasındaki köprüleri Gezi sürecinde kaldırıp atmış ve yerine yenisini inşa etmek şöyle dursun aradaki uçurumu her geçen gün daha da büyütmüştür.

Öyle ki Gezi’ye kadar oy verenler ve oy vermeyenler diye ayrışan Türkiye, Gezi’den sonra ne yazık ki oy verenler ve nefret edenler olarak ikiye bölündü.

Erdoğan kendi kitlesinde safları sıklaştırmakla meşgulken karşı tarafta biriken bu öfkeyi ve nefreti maalesef görmezden geldi.

Yüzde 50 oy alıp iktidar olmak şüphesiz büyük bir başarıydı. Ama atladıkları bir gerçek vardı: Böylesine geniş bir halk kitlesi nefretle doluyken o ülkeyi yüzde kaç oy alırsanız alın yönetemezsiniz.

Gezi’de başlayan “fişle-linç et” politikası Gezi bittikten sonra yandaş medyanın da desteğiyle adeta AK Parti’nin resmi ideolojisi haline geldi.

Oysa kendi gazetelerinin manşetlerinin Türkiye’nin nefretle dolu öteki yüzde 50’si nezdinde hiçbir tesiri yoktu. Aksine siparişle çalışan o yandaş gazeteler ve tetikçi köşe yazarları kime saldırıyorsa “öteki yüzde 50” ona daha çok sahip çıkıyordu.

Eskiden iktidarı eleştirmek, iktidar politikalarına karşı bir duruş sergilemek muhaliflikti, AK Parti döneminde ise bunun adı darbecilik oldu, teröristlik oldu, casusluk oldu, vatan hainliği oldu.

7 Haziran’da AK Parti’yi iktidar koltuğundan eden işte o “öteki yüzde 50”nin “AK Parti’yi iktidar yapmama” stratejisiyle sandığa gitmesidir.

* * *

AK Parti yeniden iktidar olmak istiyorsa Gezi’de nefretini kazandığı o “öteki yüzde 50”yi yeniden kazanmak zorunda...

AK Parti’yi yönetenler hâlâ çare olarak “erken seçimi” görüyorlarsa büyük hata yapıyorlar.

Çünkü öteki yüzde 50, HDP barajı aştığı sürece AK Parti’nin tek başına iktidar olamayacağı formülünü sevdi.

Ve sloganları net: “Madem ben iktidar olamıyorum sen de olamazsın.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder