Candaş Tolga Işık Marifet iltifata tabidir
HABERİ PAYLAŞ

Marifet iltifata tabidir

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum dün Bodrum’da kimselerin dokunmaya cesaret edemediği para babalarının kaçak yapılarını yıktı. Sosyal medyada taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan Bakan Kurum’u kutluyorum.

Kutlamasına kutluyorum da maalesef bu ülkede böyle gözü kara adamların sonunu biliyoruz. Kurum’un dün ayağına bastığı sermaye sahipleri muhtemelen onun bakanlıktan alınması için canlarını başlarını ortaya koyacaktır. Allah yardımcısı olsun.

BEN SANA SEN DEMEDİM!

Rahmetli Yaşar Kemal’le ilk tanıştığım gündü. İstanbul’daki Fransız başkonsolosluğundaki bir davette yanına yaklaşıp selam verdim ve sohbete başladık. O dönem yaptığım televizyon programına davet ettim “Televizyona çıkmam, çıkmıyorum” diye cevap verince, gayrı ihtiyari sebebini sordum.

Haberin Devamı

Hayatım boyunca unutamayacağım bir cevap verdi: “Biraz televizyon seyret anlarsın!” Yaşar Kemal’in yıllar önce bana söylediği bu söz aslına bakarsanız Türkiye televizyonlarının bugünkü halini de nefis özetliyor. Dün bir tartışma programına denk geldim. Bağırış, çağırış kıyamet kopuyor.

Ortada tartışmadan başka her şey var. Bir ara tartışan daha doğrusu bağrışanlardan biri diğerini terbiyeye davet edip “Bana sen diye hitap etme!” deyince öteki cevap verdi “Ben sana sen demedim!”

Televizyoncu dostlar kusura bakmasın, bu gidişle daha çok reytingleri düşer, reklam gelirleri düşer. Kader diyemezsiniz, siz kendiniz ediyorsunuz!

FİKRET ORMAN’A İYİLİK ETMİYORSUNUZ!

Fikret Orman hiç tartışmasız Beşiktaş’ın en çok hizmet etmiş başkanlarından biri... Bir karar aldı. Görevi bıraktı. Çok da doğru yaptı. Daha önce de yazdım: Benim tanıdığım, birlikte çalıştığım Fikret Orman geri dönmez. Ama çok tartışılıyor bırakmadı, geri dönecek, vesaire...

Geçen gün aradım Fikret Orman Ankara’daydı. Beşiktaş için çok hayati bir konuda devlet kurumlarının kapısını aşındırıyordu. “Görevi bırakmadınız mı Başkan? Niye hâlâ uğraşıyorsunuz bu işlerle?” diye sordum. “Bıraktım. Görüyorum konuşanları ne ayıp şeyler...

Tam da senin yazdığın gibi geri dönmeyeceğim Candaş. Ama ben Beşiktaşlıyım. Burada olma sebebim Beşiktaş açısından hayati bir konu.

Haberin Devamı

Bıraktım diye Beşiktaş’a sırtımı dönmem. Dönemem. Nasıl olsa ben bıraktım bundan sonra ne olursa olsun deyip kulübü sahipsiz mi bırakayım?” dedi.

“Doğru yapıyorsunuz” dedim. Lakin Başkan’ın çevresindeki bir grup ısrarla Orman’ı kararından geri adım attırmaya çalışıyor.

Büyük bir yanlış yapıyorlar. Orman’ın tamamen kendi vicdanı ve aklıyla verdiği doğru bir kararı kendi anlamsız egoları, ihtiraslarıyla mahvetmeye çalışıyorlar.

Umarım Orman bu gazlara gelmez. Bu taraftar seni ileride yaptığın büyük hizmetlerle hatırlayacak. Birilerinin buna engel olmasına izin verme Başkan.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder