Candaş Tolga Işık Mars'a sondaj için uzay aracı gönderilirken
HABERİ PAYLAŞ

Mars'a sondaj için uzay aracı gönderilirken

Yerli otomobil konusunu bence Dünya’dan Aysel Yücel’in yaptığı özel haberin başlığı özetledi: Yerli Otomobil İtalya’dan gizlilikle getirildi. Bu kadar dışarı bağımlı, üretimin yok olduğu bir ülkede “yüzde yüz yerli” bırak otomobili herhangi bir şeye sahip olmak mümkün değil. Bilim ve teknolojide alanındaki tüm gayreti destekliyorum. Bakan Varank’ın kişisel çabasına çok saygı duyuyorum.

Başarılı olacağına da inanıyorum. Ancak Mars’a sondaj için uzay aracı gönderilen bir çağda yerli otomobille uğraşmak zaman kaybından öte bir iş değil. Hali hazırda yüzde 70 oranında yerli otomobil üretiyoruz zaten. Otomobille karşılaştırdığımızda rekabette dünya çapında güçlü olduğumuz başka alanlar var.

Haberin Devamı

Örneğin insansız hava aracı teknolojisi… Yerli otomobil sevdasına harcanan para ve enerji hava savunma sanayine ayrılsa kısa zamanda dünyada 1 numara olmamız işten bile değil. Benden söylemesi…

TFF ve MHK GEREĞİNİ YAPACAK MI?

Hafta sonu oynanan Fenerbahçe- Beşiktaş maçındaki hakem skandalı yaşandı. Aynı maçta bir hakem, VAR uygulamasına rağmen bir takımın bana göre 3 ama herkese göre en az 2 penaltısını vermedi. Verilmeyen penaltılara bakınca Cüneyt Çakır kalibresinde bir hakemin bunları görmemesi imkansız.

Hadi o görmedi VAR hakemi Mete Kalkavan’ın atlaması daha da imkansız. TFF’nin bu skandalı aydınlatması gerekirken dün BJK yöneticilerini FB maçı sonrası açıklamalarından ötürü disipline sevk etti. TFF yönetimi aklını kaçırdı herhalde! Beşiktaşlıları çıldırtmak istiyorlarsa doğru yoldalar…

BU GENELGE BU ŞEKLİYLE İSTANBUL'DA OLMAZ!

İçişleri Bakanlığı bir genelgeyle polise araç çekmeyin ceza yazın demeye hazırlanıyormuş. Bakanlık; belediye otobüsü, taksi, dolmuş, tramvay gibi yolcu taşıtlarının duraklarına 15 metre mesafede, yaya kaldırımı ve geçitlerine, okul geçitlerine, kamu kurum ve kuruluşları ile hastane, sağlık kuruluşu, garaj, park, konut gibi yerlerin giriş ve çıkışlarına 5 metre mesafede park eden araçların çekileceğini duyurmuş.

İstanbul gibi vale terörünün kol gezdiği, bu tanımlamaların kapsamadığı sokak, cadde, yol kenarlarına kanuna aykırı park edilen araçlardan adeta yolların işlemez hale geldiği bir şehirde bu genelgeyi uygulamaya kalkarsanız hayat felç olur. Benden söylemesi.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder