Candaş Tolga Işık Memleketin tapusunu da üstünüze yapalım mı?
HABERİ PAYLAŞ

Memleketin tapusunu da üstünüze yapalım mı?

Avrupa Birliği’nin Dışişleri Komisyonu’nda oylanarak kabul edilen son uzlaşı önergesine göre; AB’nin müzakereleri durdurmaması için üç temel şartı özetle şöyle: 1

- Hapisteki HDP Lideri Selahattin Demirtaş’ı serbest bırakın.

2- Kıbrıs’ta gaz aramayın.

3- YPG’yi vurmayın!

Demirtaş’ın tutuklu yargılanmasına dair ben de defalarca eleştirel yazılar yazdım. Bu Avrupalılar öyle istediği için değil, demokrasimize yakışmadığı için yanlış.

Lakin AB’nin masaya koyduğu diğer iki başlık akıllara zarar! Kıbrıs’ta petrol aramamızla ve terör örgütü PKK/YPG’yle mücadele etmemiz ile AB üyelik sürecimiz arasında nasıl bir bağlantı var, anlayabilen beri gelsin! Avrupalıların yerinde olsam hiç boşuna lafı gevelemem, Bu nasıl bir utanmazlıktır yahu!

Haberin Devamı

İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLER Mİ?

Önceki gün Çanakkale Ayvacık’ta deprem olunca herkesi sardı bir telaş. Ahali bir an önce “Bu deprem İstanbul depremini tetikler mi?” sorusuna “Hayır” cevabını duyup, hayatına kaldığı yerden devam etme mücadelesine girdi.

Beklenen cevap geldi. Uzmanlar “Hayır tetiklemez” dedi ve deprem konusu bir sonraki depreme kadar kapandı. Ülkemizde depreme dair oluşmuş bu yaklaşım gerçek manada bir ruh sağlığı bozukluğudur.

Nihayetinde bir gün başına geleceği kesinleşmiş bir felaketi ısrarla görmezden gelmek ya da “ertelemek” için verilen bu mücadeleyi olası büyük İstanbul depremine karşı tedbir almak, hazırlanmak için verseydik şu an bambaşka bir noktadaydık.

Şunu akıllarınıza sokun: Ayvacık’taki deprem İstanbul’u tetiklese de tetiklemese de İstanbul’da büyük bir deprem olacak. Ve o deprem bu vurdumduymazlıkla ne yazık ki sadece İstanbul’u değil, Türkiye’yi yıkacak.

DEPREM DEMİŞKEN...

Mühendisler Odası, AFAD’ın “İstanbul'da 2354 toplanma alanı var” açıklamasına itiraz etti: “Cami avlularını bile toplanma alanı saymışlar. İstanbul'daki 496 toplanma alanının çoğu AVM ve rezidans oldu, şu anda 77 toplanma alanı kaldı.”

KILIÇDAROĞLU ÇOK EMİN: ŞİŞLİ'Yİ ALACAĞIZ!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’yla adaylarını açıklamadan önce konuşmuştum. “Sarıgül’ü Eyüp’e aday yapmak istiyoruz, olmazsa Şişli’den aday göstermeyeceğiz” demişti. “İyi de Şişli’de Sarıgül çok güçlü, başka partiden aday olursa göz göre göre Şişli’yi kaybetme ihtimaliniz yok mu?” diye sordum.

Haberin Devamı

Çok net bir cevap verdi: “Yok... Sarıgülsüz de Şişli’yi kazanıyoruz.” Kılıçdaroğlu muhtemelen elindeki anketlere bakarak konuşuyor. Ve enteresandır CHP Lideri hâlâ aynı noktada “Göreceksiniz, biz kazanacağız” diyor.

Gel gör ki aynı anketler şu an Sarıgül’ü açık ara önde gösteriyor. Burada bir tuhaflık var arkadaş. Ya Kılıçdaroğlu’nun anketleri ya da Sarıgül’ün anketleri doğru söylemiyor.

İŞTE EN İTİCİ KARE AS

✘ Ellerinde koskoca purolarla gece kulüplerinde kasılarak sağı solu kesenler.

✘Asla kazanamayacağını bildiği halde kesin kazanacakmış gibi konuşan belediye başkan adayları.

✘Twitter’da sallamaktan başka tek yaşam belirtisi göstermeyen memnuniyetsizler.

✘Kendisini akıllı başkalarını salak zanneden sonradan görme burjuvalar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder