Candaş Tolga Işık Milletvekilini kaçtan veriyorsunuz?
HABERİ PAYLAŞ

Milletvekilini kaçtan veriyorsunuz?

İyi Parti Lideri Meral Akşener’in Davutoğlu ve Babacan’ın kuracakları partileri kast ederek “Milletvekili istesinler veririm” çıkışı, Akşener’in siyasi kariyerinin en büyük gaflarından biridir. Meral Hanım’ın destek olacağım derken milletvekilliği kurumunu gömmesi korkunç. “Milletvekili vermek” nedir yahu?

Bu nasıl bir bakış açısı? Milletvekili parti genel başkanı tarafından “alınıp-verilebilen” bir şey midir? Kendi iradesi yok mudur? Pazarda armut mu satıyorsunuz? Akşener’e yakışan, maksadını aşan bu iletişim kazasından dolayı başta kendi partisinin vekilleri olmak üzere tüm milletvekillerinden özür dilemesidir.

Haberin Devamı

O BÜRYANI YERKEN AKLINIZA GELDİ Mİ?

Meclis’te bütçe görüşmeleri var ya… Vekillerimiz kollarını indirip kaldırmaktan dolayı çok yoruluyor ya… Kolay değil tabi böylesi bir yorgunluk bir fincan kahveyle geçmez. Sayın vekillerimiz de bütçe yorgunluğunu atmak için daha kendilerine yakışır bir yol bulmuşlar. Dün Abdulkadir Selvi yazdı, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler Meclis’te büryan ziyafeti vermiş! “Vahit Kiler, büryan kebabını Bitlis’te hazırlatıp uçakla Ankara’ya getirtti. Saray mutfağından günümüze kadar gelen büryan kebabı, Bitlis’te keçi etinden yapılıyor.

Bunun için Bitlis’te 15 keçi kesildi. Keçi eti 1 gün soğukta bekletildi. Büryan ustaları tarafından kızgın kuyularda pişirildi. Sonra onlar paketlenip uçakla Ankara’ya getirildi. Ama iş yine bitmedi. Büryan kebabı Meclis lokantasındaki buharlı fırında ısıtıldıktan sonra servis edildi.”

İş insanı Vahit Kiler isen paranı istediği gibi harcarsın bizi ilgilendirmez. Ama Milletvekili Vahit Kiler isen -hele ki Meclis çatısı altında- böyle Arap petrol şeyhi edasıyla göze soka soka şunu yapamazsın.

Her 4 gencinden biri işsizken, neredeyse iki haftada bir parasızlıktan, yokluktan bunalıma girenlerin intihar ettiği bir ülkede milletin vekilinin o milletin çatısı altında bu yaptığının adı en kibar ifadeyle ayıptır. Sayın vekillerim büryanı indirirken aklınızda olsun Doğa Koleji öğretmenleri 4 aydır maaş alamıyor!

Haberin Devamı

SİVAS ŞAMPİYON OLUR MU?

4 büyüklere ilk yarıda oynadıkları maçlarda 10 gol attılar. En son Fenerbahçe’yi net bir oyun ve skor farkıyla yendiler. Lig lideri Sivas sadece puan anlamında değil diğer Anadolu kulüpleri gibi “kapan çık”tan ziyade Türkiye’de Premier Lig standardında futbol oynayan daha doğrusu “futbol” oynayan tek takım. Şampiyon olur mu bilmem ama Rıza Çalımbay ve öğrencileri büyük bir iş yapıyor, alkışı fazlasıyla hak ediyorlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder