Candaş Tolga Işık MÜREFFEH TÜRKİYE
HABERİ PAYLAŞ

MÜREFFEH TÜRKİYE

Dünya Ekonomik Forumu’nun yayınladığı ‘Dünyadaki Cinsiyet Eşitsizliği Raporu’na göre kadın-erkek eşitliği alanında Türkiye 134 ülke arasında 126’ncı...

Birleşmiş Milletler’in ‘Cinsiyete Dayalı Gelişme Endeksi’ verilerine göre Türkiye kadınların durumu alanında 109 ülke arasında 101’nci...

[[HAFTAYA]]

Birleşmiş Milletler’e göre Türkiye, okur-yazar olmayan yetişkinlerin genel nüfusa oranında 135 ülke arasında 77’nci... Aynı rapora gore Türkiye’de, her 100 çocuktan ancak 71’ okula gidiyor.

Dünya Bankası’nın yayınladığı bir rapora göre Türkiye’de okul çağında bulunan her 100 kız öğrenciden 89’u okula gitmiyor.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler’in ‘İnsani Gelişim Raporu’na göre kitap okuma sıralamasında, Türkiye 134 ülke arasında 86’ncı... 73 milyonluk Türkiye’de, okuma alışkanlığına sahip insan sayısı sadece 70 bin!
Birleşmiş Milletler’e göre bir Japon yılda 25, bir İsviçreli 10, bir Fransız 7 kitap okuyor. Bir Türk?
Yılda değil, 10 yılda 1 kitap okuyor!
Oxford üniversitesinin gelir, eğitim, beslenme kalitesi, seçim özgürlüğü, cinsiyet eşitliği gibi ölçütlerle belirlenen mutluluk endeksinden hareketle yapılan ‘En Mutlu Ülkeler’ araştırmasına göre Türkiye, 95 ülke arasında 67’nci...

OECD’nin ‘Bir Bakışta Toplum’ başlıklı raporunda 21 ülkedeki akıl sağlığı sorunları incelenmiş. Türkiye bu listede birinci! Ama sondan.

Başmüzakereci Egemen Bağış demiş ki: “Türkiye tarihinin en demokratik, en şeffaf, en müreffeh dönemini yaşıyor”

İlahi Egemen Bey!

NOT: Veriler, Odatv.com internet sitesinden alınmıştır. (Makale: Gürbüz Evren)

KARİKATÜRİSTİN YANDAŞI OLUR MU DEME, OLUR: SALİH MEMECAN

-Penguen ve Leman’daki meslektaşları Başbakan’ın açtığı davalarla boğuşurken Salih Memecan, “Başbakan şaka desin gülüp geçsin” mealinden tek kelime etmemiştir.
-Salih Memecan, AK Parti için fazlasıyla “vicdanlı” muhalefet için fazlasıyla “vicdansız”dır.
-Hadi Başbakan ‘aile dostu’ydu... Ne Atilla Koç’lar ne Kemal Unakıtan’lar geldi geçti. Salih Memecan 8 yıllık AKP iktidarı döneminde karikatürize edilebilecek 70 bin tane olayın hiçbirini çizmeye cesaret edememiştir.

Haberin Devamı

MAHSUN TÜRKÜCÜLÜKTEN SANATÇILIĞA TERFİ ETMİŞTİR

BİR: ‘Bebeğim benim’, ‘Alem buysa kral benim’ noktasından çıkıp memleket meselelerine kafa yoran bir adam haline geldiği için...
İKİ: Bir zamanlar ismi birlikte anılan Alişan ve Özcan Deniz’in bugün esamesi okunmuyorken, Mahsun Kırmızıgül her filmiyle gündem yarattığı için...
ÜÇ: İbrahim Tatlıses’e benzemeye çalışmak yerine Federico Fellini’ye benzemeye çalıştığı için...
DÖRT: Cihangir’deki entellektüel yönetmenler ‘sanat film’i çekerken o ‘halk filmi’ çektiği için...

‘DEMOKRATİK AÇILIM’

CNN Türk televizyonuna RTÜK tarafından 286 bin TL ceza kesildi. Niye mi? BDP’li bir milletvekilinin katıldığı programda söylediği sözler nedeniyle... Sözüm ona memlekette ‘demokratik açılım’ var, herkes görüşlerini açıkça söyleyebiliyor!

GÜLME DE YANINDA YAT!

-Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Yeni yıla yeni vergilerle girilmeyecek” açıklamasına rağmen alkollü içkilerdeki Özel Tüketim Vergisi’ne yüzde 30’luk rekor zam yapıldı. Gazeteciler Bakan Şimşek’e bunu hatırlatınca ne cevap verdi dersiniz? “Ben, yeni yıla zamlarla girmeyeceğimizi söylemiştim. O nedenle bu düzenlenemeyi erken yaptık”
-30 yıl önceki Erzurum Depremi’nde mühendisliğini yaptığı bina yıkılan Süleyman Demirel: “O bina 35 yıl ayakta durdu diye kimse takdir etmiyor da, niye yıkıldı diye herkes eleştriyor.”
-Birkaç ay önce Kenan Evren’e, 12 Eylül Darbesine söylemedik laf bırakmayanlar dün YÖK’ün 30’ncu yılını kutladı.

Haberin Devamı

MESUT ÖZİL

İspanya’nın ünlü kulübü Real Madrid’te oynayan Mesut Özil demiş ki: “Alman disiplinine ve Türklerin herşeyi oluruna bırakma karaterine sahibim!” Siz ne anladınız bilmiyorum ama Mesut farkında olmadan “Almanya’da yetiştirilmeseydim benden bir halt olmazdı” demiş

Sıradaki haber yükleniyor...
holder