Candaş Tolga Işık Müttefikliği bilmem ama ABD ile dostluk 15 Temmuz gecesi bitmiştir!
HABERİ PAYLAŞ

Müttefikliği bilmem ama ABD ile dostluk 15 Temmuz gecesi bitmiştir!

Amerika’yla yaptırımları karşılıklı olarak kaldırdığımız haberi düştü dün ajanslara... Vatana millete hayırlı uğurlu olsun!

Peki bu yaptırımların kalkması Amerika’yla eskisi gibi olmamıza yeter mi? Amerika geçmişte de Türkiye’ye çok büyük yamuklar yaptı...

Fakat 15 Temmuz ve sonrasında yaşananlar hiçbirine benzemiyordu. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi bizzat Amerika’nın bilgisi dahilinde, kontrolünde ve hamiliğinde gerçekleşmiştir. Sonrasında FETÖ militanlarının Amerika’ya sığınması da elebaşının orada yıllardır korunuyor olması da tesadüf değildir.

Haberin Devamı

17-25 Aralık dosyalarından açılan Halkbank davası tüm bu süreçteki CIA parmağının en büyük göstergesiydi. Kabul ediyorum, diplomaside mutlak dostlukdüşmanlık gibi kavramlar yoktur. Ülkelerin çıkarları vardır.

O yüzden devleti yönetenler ne yapar, nasıl konuşur bilmem ancak 15 Temmuz’u yaşayan Türk halkının Amerika’ya bakışı bu saatten sonra değişmez. Meşhur bir hikaye vardır hani, sonu “Bende bu kuyruk, sende de bu evlat acısı olduktan sonra biz artık dost olamayız” diye biter. Amerika-Türkiye ilişkilerinin özetidir o hikaye. 15 Temmuz’dan sonra biz dost olamayız.

DÜNYADA PETROL FİYATI DÜŞERKEN TÜRKİYE’DE BENZİN NASIL ARTIYOR?

Zira dünya piyasasında petrol fiyatlarının artışına anında uyum sağlayan Türkiye’deki benzin fiyatı her ne hikmetse uluslararası petrol fiyatlarındaki düşüşten hiç etkilenmiyor! Petrol fiyatı son 2 buçuk ayın en düşüğünü gördü dün, maliyeti de kattığınızda yüzde 35’lik bir düşüşten bahsediyoruz. Peki bunun Türkiye’deki benzin fiyatına yansıması ne? Sessizlik. Bir zahmet 15 kuruş indirim yapılacağı söyleniyor. Kaldı ki o 15 kuruşa kim nasıl karar verdi o da muamma ama yüzde 35’lik düşüşü asla karşılamıyor. Geriye tek ihtimal kalıyor; Türkiye’de kullanılan benzinin hammaddesi başka herhalde!!!

NE KADAR REZİL OLURSAK O KADAR İYİ...

Mesleği, kabiliyeti kendinden meçhul iki sosyal medya meczubunun bir kutlama sırasında çekilen görüntülerine rastladım dün haber sitelerinde... Biri ayakkabısını çıkarıp içine şampanya koyuyor diğeri de onu büyük bir afiyetle içiyordu. Bir insanın ayakkabısına içki koyup bir başkasına içirmesi, onu içen kişinin de bunu büyük bir lezzetle adeta ayakkabıyı yalayarak büyük bir halt ediyormuş gibi içmesinin adına eğlence değil, olsa olsa rezil bir iğrençlik denir. Allah’ınızdan bulun diyeceğim ama çoktan bulmuşsunuz zaten.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder