Candaş Tolga Işık Naylon poşet mevzusu anlaşıldı ama yanlış anlaşıldı
HABERİ PAYLAŞ

Naylon poşet mevzusu anlaşıldı ama yanlış anlaşıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı doğaya büyük zarar veren plastik kullanımına karşı adeta seferberlik başlattı. Plastik kullanımının en yoğun olduğu alanlardan biri olan marketlerdeki naylon poşetler artık ücretli olarak verilecek.

Lakin gördüğüm o ki vatandaş mevzuyu tamamen yanlış anlamış. Tepkilere bakıyorum “Markete niye daha fazla para kazandırıyoruz” diye soruyor. Poşete verdiği paranın geri dönüşüm için bakanlığa gittiğini birçok insan bilmiyor.

Dahası ne yazık ki sebze meyve reyonundaki naylon torbaları cebine doldurup kasada bunları kullananlara denk geldim. Hatta bir markette bu reyondaki poşet rulosu kasanın kenarına konmuş.

Haberin Devamı

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sesleniyorum: Sayın Bakan poşet meselesinde hem marketler hem de vatandaş konuyu ya anlamadı ya da tamamen yanlış anladı! Bir an önce el atınız.

ALKIŞLAR DİLEK İMAMOĞLU’NA

Sosyal medyada bir grup dangalak Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nun fotoğraflarını yan yana koyup kendilerince “mizah” yaptı.

Bu aşağılık sosyal medya hesaplarına en güzel cevap ise Ekrem İmamoğlu’nun eşinden geldi. Bakın ne dedi Dilek İmamoğlu: “Eğer bir aşağılama ya da güzelleme yaptıklarını sanıyorlarsa bilmeliler ki beni de aşağılıyorlar.

Çünkü ben Sayın Semiha Yıldırım’ın fotoğrafına bakınca kendi annemi, kendi ablamı görüyorum. Onların tercihi de böyle. O yüzden bu paylaşımı hiç iyi niyetli bulmuyorum.”

‘TWITTER İLK ÇIKTIĞINDA TÜM GERÇEKLERİ ORADA OKUYACAĞIMIZI SANIYORDUK’

David Letterman’ın Netlflix için Amerika’nın eski Başkanı Barack Obama ile yaptığı söyleşiyi seyrettim. Letterman diyor ki, “Twitter ilk çıktığında bütün gerçekleri orada okuyabileceğimizi sanıyorduk.”

Obama, “Sosyal medyada önümüze konan bilgiyi algoritmalar belirliyor” diyor ve anlatmaya başlıyor. “Bir deney yapılmış. Biri liberal, diğeri muhafazakar, öteki ise ‘ılımlı’ üç kişi Google’a ‘Mısır’ yazıyor.

Muhafazakar olana Google’da ‘Müslüman Kardeşler’ çıkarıyor, liberale ‘Tahrir Meydanı’, ılımlıya ise ‘Nil Nehri kıyısında tatil seçenekleri’ çıkıyor. Önyargılarınızeğilimleriniz ne ise önünüze onunla ilgili içerik düşüyor.”

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder