Candaş Tolga Işık Ne hakla affedeceksiniz?
HABERİ PAYLAŞ

Ne hakla affedeceksiniz?

MHP af teklifini Meclis’e sundu.

Teklif 19 Mayıs 2018’den önce işlenen bazı suçlarda 5 yıl ceza indirimi yapılmasını öneriyor. Bazı suçlar (terör, cinsel şiddet, gibi...) kapsam dışında. Peki hangi suçlar kapsam içi?

Mesela bir vatandaşı dolandırdın, yuvası yıkıldı, ocağı söndü, ekmeğe muhtaç hale geldi. Devlet seni affediyor. Mesela uyuşturucu ticareti yaptın. Para kazandın bu işten. Sen para kazanırken onlarca insan senin sattığın zehirden dolayı hayatını kaybetti. Devlet seni affediyor.

Mesela organize suç örgütü kurdun ya da mensubusun. Gasp, haraç, tehdit, şantaj... Bu suçların hepsini işledin. Söz gelimi örgüt adına birini sakat bıraktın. Devlet seni affediyor.

Haberin Devamı

Hükümet kanadı “Devlete karşı işlenen suçu affederim, vatandaşa karşı işleneni ben nasıl affederim?” diyerek af teklifine nasıl baktığını göstermişti.

Soru 1: Yukarıdaki suçlardan hangisi vatandaşa karşı işlenen suç değil?

Soru 2: Yukarıdaki suçlardan hangisini kendi iradesiyle işlemiş birine kader mahkumu diyebilirsiniz?

MHP’li dostlar dua etsin de bu teklif Meclis’ten olduğu gibi geçmesin. Böyle bir vebal insanın peşini bırakmaz arkadaş.

BİRCE ÇOK HAKLI: KOŞUYOLU ALARM VERİYOR!

Birce Akalay hem çok sevdiğim bir sanatçı hem de Koşuyolu’ndan komşum. Birce en son dayanamayıp isyan etti: “Açılan sekizinci sınıf meyhanelerden, içmeyi bilmeyen edepsiz müşterilerinden şiddetle şikayetçiyim. Burası yerleşim yeri! Valeler ve bilumum sarhoşlar cellat gibi araç sürüyor. Biz yıllardır burada güven ve huzur içinde yaşıyoruz... Ben sitede yaşamıyorum, evimin kapısı sokak. Kapımın önünde asayiş istiyorum.”

Koşuyolu Kadıköy’e bağlı, İstanbul’un kimliğini muhafaza edebilen birkaç mahalleden biriydi. Lakin son yıllarda yapılan çirkin binalar mahallenin o canım dokusunu rezil etti. Bu günah hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Kadıköy Belediyesi’nin. Birkaç ay önce yazdım. Koşuyolu’nda ciddi bir vale terörü var. Kapısının önüne çekilen araba yüzünden bir semt sakini ambulansa bindirilemedi. Az kalsın canından oluyordu. Sokak hayvanları valelerin cinnet geçirircesine kullandıkları arabaların altında can veriyor.

Haberin Devamı

Koşuyolu bir yerleşim yeri. Kontrolsüz bir şekilde dağıtılan ruhsatlarla açılan mekanlar doğru düzgün denetlenmiyor. Bu mekanlar adeta saatli bomba gibi. Müşteri profili de işletmeci profili de çok sorunlu.

İstanbul Valisi, İstanbul İl Emniyet Müdürü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Kadıköy Belediye Başkanı, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü’ne sesleniyorum. Rica ediyorum. İstanbul’un bu güzide mahallesinin gözümüzün önünde yok edilmesine izin vermeyin.

CIA TÜRKÇE BİLEN AJAN ARIYORMUŞ!

CIA Direktörü Gina Haspel, “Rakip ulus devletlere odaklanmamızı keskinleştiriyoruz” diyerek yeni dönemde sahadaki ajanlık faaliyetlerinin daha kuvvetli olacağına dikkat çekti ve Arapça, Çince, Farsça ve Türkçe konuşan ajanlar çalıştıracaklarını açıkladı. Türkçe bilen ajan bulma konusunda CIA’in zorluk çekeceğini düşünmüyorum! Zira Amerika’nın her yerinden şu sıralar hain fışkırıyor. Nerde Türkiye’ye ihanet eden bir alçak varsa kaçıp soluğu Amerika’da alıyor. Memleketini satmak için her imkanı değerlendiren bu hainlere CIA ajanı olmak büyük fırsat değil mi?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder