Candaş Tolga Işık Ne olur bayram kabusa dönmesin
HABERİ PAYLAŞ

Ne olur bayram kabusa dönmesin

Bayram eskiden insanların aileleriyle vakit geçirdiği güzel bir gelenek şimdi ise kafa dinlemek, gezmek, eğlenmek için fırsat bilinen bir tatil halini aldı. Bir itirazım yok. Herkes istediği gibi yaşasın.

Lakin tek bir şeye itirazım var: Bayram tatile dönünce ne yazık ki karayolları da mezbahaya döndü! Her yıl yüzlerce insanı bayram tatilinde karayollarında “trafik terörüne” kurban veriyoruz.

Geçen yıl ağustosa denk gelen Kurban Bayramı tatilinde 192 kaza 147 ölü 702 yaralı vardı. 2018’in Ramazan Bayramı tatilindeyse 69 kişi hayatını kaybetti, 407 kişi yaralandı. Son 10 yılın Ramazan Bayramı tatili istatistiğini grafikte görüyorsunuz. Korkunç!

Haberin Devamı

Ne olur bayram kabusa dönmesin

İçişleri Bakanlığı son birkaç yılda önemli çalışmalar yapıyor ki bu tedbirlerin sonucunu kaza istatistiklerinde de görüyoruz. Ama yeterli değil. Bu sene Ramazan Bayramı tatilinin ilk gününde yurt genelindeki şehirlerarası ve şehiriçi yollar ile kırsal yerleşim birimlerinde meydana gelen trafik kazalarında 10 kişi öldü, 85 kişi yaralandı.

Bayramdan önceki son yazım, şimdiden herkese iyi bayramlar diliyorum. Tek bir ricam var mümkünse karayolunu kullanarak tatile çıkmayın. İlle çıkacaksanız da emniyet kemerinizi muhakkak takın.

Yanınızda oturana, arkada oturana taktırın. Uykusuz araba kullanmayın, yola çıkmayın. 3-5 dakika önce giderim diye hatalı sollama yapmayın. Risk almayın. Araç kullanırken cep telefonuyla konuşmayın. Unutmayın bu işin şakası yok. Tekrar herkese iyi bayramlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder