Candaş Tolga Işık Nişantaşılı analar ağlamasın!
HABERİ PAYLAŞ

Nişantaşılı analar ağlamasın!

Siz hiç Teşvikiye Camii’nden kalkan şehit cenazesi gördünüz mü?

Güneş gözlükleri ile sağa sola şekil yapan sanat, sosyete ve cemiyet hayatının ünlülerinin katıldığı bir şehit cenazesi..? Ben görmedim.

[[HAFTAYA]]

***

Gazetede, televizyonda, vesaire... “Vatan sana canım feda” deyip soluğu Güneydoğu’da alan bir zengin cocuğunun hayat hikayesine denk geldiniz mi? Ben gelmedim.

***

Hep merak etmişimdir: Neden binlerce kişilik komando taburlarında gece hayatının o tanıdık zıpkın gibi delikanlılarına rastlanmaz? Bodrum’da, Ceşme’de fink atan kazanovaların hiç mi askerlik yaşı gelmez?

Haberin Devamı

Yoksa biz mi duymayız onların göz açıp kapayıncaya kadar bitiveren askerlik maceralarını?

***

“Göğsümüz cumhuriyetin tunç siperi” diye marşlar söyleyip askerden kaçmak icin Amerika’daki okullara binlerce dolar para harcayan popçular...

Attığı golleri mehmetçiğe adayıp askere gitme sırası gelince soluğu Yunanistan’da alan topçular... Bu ülkede yaşamıyor mu?

***

Her sene vergi rekortmeni zenginlerin listesi yayınlanır, mesela? ‘Oğlu doğuda askerlik yapan zenginlerin listesi’ de yayınlansa ya bir sene! Yayınlanamaz; çünkü yoktur! İkisi de vatandaşlık borcudur oysa...

Belli ki bu kapitalist düzen hem paranı hem canını almıyor. Paran varsa paranı, yoksa canını alıyor.

***

Sakın yanlış anlaşılmasın... “Biraz da zengin çocukları ölsün” gibi sakat bir düşünce değil savunduğum. Allah hiçbir ana-babaya tattırmasın o acıyı... Yıllardır ‘ateş düşen’ ocaklara baktıkça aynı resmi görüyor ve bir soru soruyorum:

“Niye hep gariban çocukları ölüyor?” Elbette şehitlik yüce bir mertebe... Ama biri bana anlatabilir mi lütfen: Neden hep fakir-fukaranın evladına nasip oluyor bu mertebe? Askere alımı-dağıtımı yapan arkadaşlar çıkıp açıklasınlar... Kimin nerede, nasıl askerlik yapacağına neye göre karar veriyorlar?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder