Candaş Tolga Işık O "bir gün" 15 Temmuz'du!
HABERİ PAYLAŞ

O "bir gün" 15 Temmuz'du!

Haberin Devamı

Taha Akyol dün Hürriyet’teki köşesinde “Darbeler dönemi kapandı” demiş. Başbakan kullanmıştı ilk bu ifadeyi. Başbakan’a da Taha Akyol’a da hürmetim sonsuz. Gel gör ki 1 yıl önce tarihimizin en gözü dönmüş darbe girişimine şahitlik etmiş henüz 40 yaşına gelmemiş bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ben aynı rahatlıkta “Darbeler dönemi kapandı” diyemiyorum.



10 yıllık gazeteciyim. Dünyanın birçok yerinde, birçok habere şahitlik ettim, takip ettim. Binlerce yazı, yüzlerce haber-röportaj yaptım.

Geçen yıl 14 Temmuz’da bana “Türkiye’de darbe yapılacak” deseler, “Yahu bu çağda, bu Türkiye’de ne darbesi, saçmalamayın” derdim.

Bırakın 14 Temmuz’u, 15 Temmuz akşamı köprünün askerler tarafından tek yönlü kapatıldığı söylentileri çıkmaya başladığında “Tatbikattır o tatbikat” diyen, “Saçmalamayın yahu ne darbesi” diye etrafındakileri sakinleştirmeye çalışan, asla darbeye yormayan kaç milyon kişiydik acaba?



Ve fakat oldu.

Ne yazık ki oldu.

Maalesef oldu.

2016 yılında Türkiye’de bildiğin askeri darbe girişimi oldu.

Hem de öyle post modern filan değil; tanklarla insanların üzerinden geçerek, helikopterlerle ateş açarak, savaş uçaklarıyla Meclis binası bombalayarak korkunç bir darbe yapmaya kalktılar.



Kimse kusura bakmasın, daha 1 sene önce devleti ele geçirmek isteyen darbeci hain FETÖ çetesinin, emellerine ulaşmak adına gözlerinin nasıl döndüğüne şahitlik etmişken ben asla “Bir daha darbe olmaz” demem, diyemem. Etrafımızda bu kadar düşman, aramızda bu kadar hain varken kimse de demesin.



Gazi Paşa 90 yıl önce söylemişti:

“1927’de Gazi Paşa söylemiş ne yapacağımızı: “Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin!”

O “bir gün” 15 Temmuz’du işte! Şunu bilelim: bu coğrafyada bu devlet, bu millet var olduğu sürece bu devleti yıkmak, bu milleti bölmek için oyunlar oynanmaya devam edecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder